Brandt-arnesen

Alla inlägg under maj 2016

Av Johanna Brandt - 21 maj 2016 22:25

Helgdagarna är naturligt lite lugnare än vardagarna men det har gjorts saker här idag igen. När Frode var iväg på morgonen fick jag hängt upp min fina lista på väggen som jag så snitchigt kunde starta att stryka ut punkter på under dagen.

Jag har gjort en veckoplan och den börjar redan bli full.
Jag kontaktade bland annat Safe education idag och frågade om jag kunde ha med tvillingarna på grundkursen som är en vecka i junl. Skal bli spännande och se vad de svarar. Om jag inte får det så blir det svårt för mig att ta utbildningen iår. Det är antingen nu eller över en massa helger i höst - och det andra alternativet går ju såklart inte. Kan ju inte gärna låta Frode vara ensam med tre barn många helger bara för att jag vill bli spinninginstruktør. Nej då kan det vänta. Men med lite tur så går det nog bra med mitt förslag- vi får se vad de säger!

Nätterna blir tuffare och tuffare för de sista dagarna äter flickorna varannan timme - dygnet runt. Økedygn. Så jag hinner knappt somna om innan det är mat igen. Är ganska seg fram emot 4-5 tiden.
När Willy vaknade vid sextiden så gick jag upp med han för jag skulle ändå pumpa. Sömn är överskattat..

Frode åkte vid niotiden till Maxbo för att köpa en dörr till badet. Jag sände också in han på Barnas hus för att leta efter en grind till verandan, men han hittade ingen som vi kunde ha utomhus. Så han får bygga en istället :)

Jag la ut ett stellebord på "gis bort" på finn. Det tog ungefär 1 minut innan en person ringde och ville ha den - de kom och hämta den några timmar senare. Älskar finn - det funkar så bra på alla sätt.

Efter lunch tog jag med Willy till bilverkstaden och bytte däck - i mellantiden sprang jag på ett löpband i en halvtimme medans han roade sig på Elixia kidz. Det är fint att det funkar så bra att han med där, då går det att få till träning även i helgerna.

Hemma igen blev det byggklossing, fantorangen och en tur med gräsklipparen innan det var läggdags för Willy. Som jag sa till Frode - det är ett sånt lyxproblem att behöva klippa gräsmattan - jag är så glad för att vi har trädgård. Det har jag alltid drömt om att få ha som vuxen eftersom jag har så goda minnen från det när jag var liten. Speciellt krocket.
Jag tror jag hade spelat krocket 500 gånger innan jag hade fyllt 15.


Ikväll har vi börjat att se en ny serie som jag älskar! 'Lie to me' heter den.
Helt perfekt Johannaserie.

Jag gick igenom min telefon på lite bilder idag. Jag har så otroligt många bilder i den.

Men då fann jag iallafall gamla bilder på Frode när han var liten. Vatten är populärt - sådan far sådan son.

Willy älskar vattenpölar och kan se dem på flera hundra meters håll.

Bild från idag - Nelly hänger i tripptrapp stokkestol.


En helt annan sak - Jag läste ett tips om torktumlare häromdagen och jag kan se poängen - Jag ser fram emot när vi har tvättstuga :)

ANNONS
Av Johanna Brandt - 20 maj 2016 22:27

Om en vecka går Frode tillbaka på jobb, så idag kände jag att jag var tvungen att vara produktiv.
Jag vet hur mycket svårare det blir att få gjort saker på dagtid sen. Flickorna kommer ha mer och mer vakentid, så det är bra att passa på nu medans det går och vi är två.

Men det är tufft nu också. Inatt vaknade de otroligt ofta och hela dagen idag har bestått av matning varannan timma. Hur hungriga kan de vara egentligen :)
Kan väl inte räkna med att då gjort nått alls i sommar om det skal fortsätta såhär..

Så, jag startade dagen med två befaringar på målning på huset. Nu har jag fått fyra tillbud och det hamnar på ca 35.000kr Då vet vi det - vi skal inte göra det just nu, men då har vi iallafall ett pris.

Rörläggarna kom efter det och gjorde klart badet och kök idag, så nu funkar det. Nu måste det bara göras klart - Ni vet allt det där sista som knappt som syns men som måste göras.

Jag trodde det var klart, men när jag frågade Frode så var det såklart minst 10 saker kvar bara på badet - Jag har ju som sagt ingen aning om nått.
Det skal bla upp lister, fönsterkarmar, elektricitet, lampor, duschdörrar, spegel, 2xdörrar och lite annat småtjafs.

Nu ser det iallafall ut såhär:

Jag får fokusera på sånt som jag kan istället... Så idag blev jag klar med magnetväggen efter tre strøk med målning. Här provar vi väggen med bla Willys påskpynt.

På listan finns nu istället ingandling av magneter.

Sen fick jag ordnat med flybiljetter till mallorca. Jag flyger ned på Lördagen och flyger hem på tisdagen med Ryanair. Har inte ordnat med boende ännu, men måste kolla upp lite alternativ först. Men då var det klart - jag kommer iallafall på bröllopet!

( - kvar på listan är att få avbokat den andra resan (med hela familjen) efter att jag har vart hos lege i nästa vecka och fått intyg till försäkringsbolaget)

Köpt Dagserien till pappa.

Köpt en studsmatta. Här har vi iallfall inte snålat utan vi gick för en som vi skal gräva ned i marken. 2.5 x 4 meter - Smakar det så kostar det..

Men vi tror det kommer bli skitbra :)

Jag har lagt ut på mittanbud och hört om nån vill gräva - inget svar ännu, men den kommer inte förräns i nästa vecka så vi får se hur vi löser det.

Anmält/sökt oss till ett TV program som heter superoppusserne. (Kan skriva mer om det en annan dag)
Men det innebar att jag skulle ta bilder överallt, så då blev städat i samma svängen. Det var 20 frågor som skulle besvaras och Frode gjorde ett superjobb med ansökan. Nu får vi bara hålla tummarna och se.

Efter det åkte jag och hämtade Willy och så åkte vi till Elixia. Han roade sig på kidzen medans jag sprang ca en halvtimma på bandet. Trött som fan blev jag. När kommer man över det värsta?

Sen åkte vi och handlade mat inför helgen och efter dushen satte jag mig ned för första gången på hela dagen och där blev jag sittandes.

Det blev enchilada till middag och Ben &Jerrys till efterätt. Nu är det sovdags igen - Vi hoppas på några fler timmar ihopsammanhängande än inatt..

ANNONS
Av Johanna Brandt - 20 maj 2016 03:14

Vi har inga som helst sovrutiner på tvillingarna. De sover och äter dygnet runt när de har lust. Jag funderar på om det snart är dags med nå slags rutiner eller hur vi skal göra med det?

När jag läser om andra kan jag se att deras barn sover tex mellan 21-05 eller 23-07 - och de är runt 2-3 månader. Men det är klart, våra tvillingar skal ju födas om 3 dagar, så kanske det är annorlunda med prematurbarn?
Det finns ju nått som kallas korrigerad och okorrigerad ålder och jag vet att man skal utgå från den korrigerade åldern med tanke på motorik. Kanske det också gäller vid sovrutiner och mat?

Är ganska nyfiken på vikten till dem nu - jag borde ta mig helsestation på Måndag för att väga dem på sin korrigerade födelsedag.

Helsesyster kommer inte förräns nästa fredag, alltså om en vecka - men jag får fråga henne då ang rutiner. Det funkar ju så bra med Willys sovrutiner nu så hade gärna fått in det på dem också.

Idag jobbade flisläggaren vidare med badet och är nu klar med fogning.

Överst blir dusch och tvättmaskin och nederst toalett och servant.
På eftermiddagen idag var vi och handlade in material till det här. Vi trodde att det ingick i tilbudet, men det visade sig att vi visst hade missförstått. Så på eftermiddagen idag packade vi in tvillingarna, hämtade Willy och åkte till megaflis och handlade servant och duschsgrej så att rörläggaren kan koppla på det imorgon när han kommer. Så förhoppningsvis har vi bad och kök till helgen.

På bad saknas det då bara duschdörrar, men i köket är det en del pill kvar med tanke på att en låda under spisen är trasig och dörren till diskmaskinen inte passar. Sen skal det på socklar och skydd ovanför spisen, pluss kylskåp. Men det går absolut framåt :)

Jag skal ta mig en tur till IKEA igen för att byta de sakerna vi inte behöver (bla ljus) och få ordnat med dörr och låda. Men det tar jag när jag vet att jag bara behöver åka 1 gång, så kul är det inte där.


Natten till idag var en tuff natt och på kvällen innan hade jag vid flera tillfällen försökt att pumpa utan att det kom nå mjölk. Jag trodde därför att mjölken hade tatt slut - men när jag vaknade av smärtor (ganska stora alltså) på natten insåg jag att det fanns mjölk kvar och jag ammade nästan desperat varje timme hela natten. Men det gick inte speciellt bra så jag åkte vid niotiden på morgonen idag till sjukhuset før att hyra en pump där. Dom är mycket bättre och har en starkare och tystare motor.
Sen åkte jag direkt vidare till frisören.
Redan när jag satte mig i stolen inne hos henne läckte det från mina bröst... Det började bli ett tag sen sist jag hade fått tömt brösten ordentligt nu.

Tack och lov känner jag min frisör så det var inte så illa, hon erbjöd mig en binda som hon klippte i två och jag använde dem som ammeinlägg. Men idag hade jag såklart bestämt mig för att klippa och färga håret så det tog nästan tre timmar innan jag var klar - då var mina bröst sprängfyllda...!
Och då menar jag verkligen sprängda!

Jag var på randen till att börja gråta när jag väl kom hem vid tvåtiden och då hade jag läckt igenom bindan och jag droppade nu konstant av mjölk från två gigantiska bröst. Nästan desperat kopplade jag ihop pumpen och tömde brösten på ca halvliter mjølk.
Så nej, mjölken har inte tagit slut här.. Efter det har jag åter igen pumpat var tredje timma så att kroppen nu inte avstannar produktion pga av det långa uppehållet. Maskinen frpn sjukhuset, den så kallade Patrik, är en dröm jämført med den jag har haft hemma. Jag är så glad att jag har den i huset nu - ytterligare en sak lättare.

På kvällen kommder två företag på begaring ang målning av huset. 30.000 - 40.000 kommer det nog att kosta.
Puh, tur att vi skiter pengar - för annars hade det ju aldrig gått.

Av Johanna Brandt - 18 maj 2016 21:41

Idag fyller han år. 37 år.

Jag har funderat länge på vad jag skulle ge men det fanns egentligen bara en önskan. En såkallad Grainfather.

Jag har väl aldrig helt förstått vad det är, men jag har förstått hur gärna han ville ha den.
Så istället för att köpa nått han ville ha lite halvhjärtat så köpte jag tillsammans med Even, mamma Grethe och bestemor/bestefar en Grainfather.

Vad är detta:
Grainfather är ett bryggverk i rostfritt stål. En ölmaskin alltså om du frågar mig.

Om du frågar Frode så skulle han kanske förklara det ungefär såhär.
Man mäskar, silar av och kokar i samma kärl. Sötvörten pumpas runt och värms enligt RIMS-metoden under mäskningen.

Han skulle kanske berätta att stegmäska med Grainfather är enkelt. Mycket enklare än det han har gjort hitills. Den har en display som man ställer in temperatur för varje rast. Malten placeras i en perforerad insats som lyfts upp för avsilning. Motströmskylaren kopplas in till en kökskran för kylvatten och vörten pumpas direkt från Grainfather, genom kylaren till jäskarlen....

Hmmm ja du hör. Men det var hans önskan och efter allt som har vart den här vintern och våren så tyckte jag att han förtjänade den.

Efter en mycket produktiv morgon med många punkter avklarade på listan och varsin löptur så hämtade jag Even efter en handeltur och sen åkte vi hem och gav vi presenten.
Jag tror han blev förvånad och glad.

Efter det målade jag min beryktade magnetvägg (som skal målas över med vit färg) för andra gången innan jag hämtade Willy och köpte öl inför kvällens final mellan Liverpool och Sevilla.

Samtidigt jobbade flisläggaren med att göra klart badet nede och imorgon blir det tydligen klart. De skal bara lägga kakel i duschen och sen foga.
Tadaaa!

Det blev inte så mycket lek idag men detta är bilder från förra gången Even var här.

Istället blev det finmiddag med rödvin innan matchen och en lugn dag, dagen efter 17 maj 2016, Frodes trettisjunde födelesedag.

Av Johanna Brandt - 17 maj 2016 22:10

Norges nationaldag och årets kanske trevligaste dag.
Vi visste ju iof redan i höstas att denna dag inte skulle firas med nått speciellt ståhej iår och lika bra vad det. Det blev en lugn och skön dag med häng i trädgården och sen en tur till skolan för lek och fika med en massa andra glada norrmän.

Men jag ser fram emot om några år. Det är ju en supertrevlig dag och massor av vackra och glada människor springer runt och säger gratulerar med dagen till varandra. Jag glädjer mig till när vi också är med och firar. Iår blev det helt enkelt proriterat bort. Det är tillräckligt med projekt just nu.

Willy var uppklädd i festdräkt:

Av Johanna Brandt - 16 maj 2016 21:06

Idag har det bara varit oss utan todo lista. Solen har skinit och vi har bara njutit och tagit det lungt hela dagen.

Vi startade med att båda fick springa varsin löprunda på förmiddagen. Det var skönt att komma ut även fast jag tyckte att det var skitjobbigt idag igen. Jag har en bit kvar till milen..

Sen tog vi med hela familjen och gick till ekeberg husdjurspark och lekplats.

Väl hemma igen blev det inte mycket mer än middag och läggdags för alla och envar.

Av Johanna Brandt - 16 maj 2016 02:58

Dagen igår gick mest i att få dagen att gå tyckte jag. Even sov kvar efter skandalmelodifestivalen (enligt oss iallafall).
Vi hade rangerat alla låtar och jag hade alltså satt Ukraina på sista plats!! Jag kan inte förstå att de vann. Jag gillade verkligen inte den låten!

Vi kom i säng till tvåtiden och Even var uppe igen normal tid vid 9-10 tiden. Själva hade vi vart uppe sen halvsju - sjutiden och dagen kändes halvvägs när han gick upp. Vi åt frukost och sen åkte jag ned för att möta ett gäng amerikaner som skrev att de var på tåget. Men de kom aldrig.
Till slut så skrev jag till dem att jag la nyckeln på Andys bar och åkte hem igen. Senare på dagen sände de två förvirrade sms om att de iallafall var inne.

Som sagt otroligt irreterande när folk inte kommer som de skal, men denna gången löste det sig iallafall. Jag fattar fortfarande ingenting av de skrev att de var på tåget. Jaja oavsett.

På eftermiddagen tog jag med alla tre barnen på tur till lekparken i min vagn. Jag var nöjd att kunna få med alla så kunde Even och Frode jobba vidare med köket.

Dom hann nästan helt klart. Det är nått fel på dörren till diskmaskinen och en låda har gått sönder under spisen. På bilden hade de inte heller satt upp en av vägghyllorna, men annars så är det klart.

Nu behövs det göras ett ordentligt städjobb där nede, och en del turer till återbruket igen. Det finns en del kartonger och skit där nede nu..
Dom gör ett bra jobb, men städningen får inte helt prioritert :)

Jag somnade igen några timmar tidigt på kvällen och sen hände inte så mycket mer. Vi åt hemmagjorda köttbullar med potatismos och grabbarna såg fotboll.
Jag gick väl runt och städade, kokade flaskor och sysselsatte mig med saker som aldrig syns men som måste göras.
Det går en del timmar åt det varje dag. Hålla huset uppe en levlig nivå.

Nu är det dags att sova igen efter natning och pumpning här. Godnatt!

Av Johanna Brandt - 14 maj 2016 20:11

Klockan 05.30 vaknade alla tre samtidigt... Vilken brutal start efter en vanligt händelsefull natt som innebar matning och blöjbyte kl 24 och 03.
Frode försökte finta Willy så att han skulle somna om igen, men den gick han inte på, så jag stod upp med Willy efter matning av flickorna vid strax innan halv sju.
Programmet var fullt redan från start.
Städning och fixing här hemma gjordes direkt inför att hemmasjukhuset kom kl 08.30 och innan det kom flisläggaren som sedan jobbade med badet hela dagen.

Frode fick det äresfulla uppdraget att bära ned alla fliser. Det var 34 tunga packet, så morgonträningen var klar redan kl 9.

Mitt allt i detta så kom alltså sjukhuset och det visade sig att Klara vägde 2880gram och vi blev därmed utskrivna från sjukhuset. Det känns helt rätt och på torsdag kommer de från helsestasjonen istället. Nelly och Klara är fortfarande ganska snoriga, men förutom det så är allt bra.

Efter besöket så åkte jag och hämtade Kamilla och vagnen. Det beryktade trillingvagnen kom äntligen hem - och helt ärligt, sååååå stor är den inte :)
När vi hämtade den så hade den tre sittdelar, men Frode har nu kopplat på den dubbla liggdelen.

Hehe vad sägs?

Senast imorgon skal vi ordna ett provisoriskt tak så att vi kan ha den stående utomhus. Den är inte i toppskick, men den funkar fint för oss som en vardagsvagn och jag är supernöjd. Vi fick till och med tre vagnpåsar/bilstolspåsar i fint skick så det var ju toppen.

Av Kamilla fick vi fina blomster och en hatt till Willy och hårpynt till flickorna.
Så mycker presenter vi får hela tiden!

Jag körde Kamilla till T-banan efter att hon hade vart här i några timmar.
Jag blev förmodligen lite klokare efter att vi hade pratat. Jag vill inte börja studera nu i höst. Det blir för stressigt och det känns helt fel.
Kanske nästa höst istället - men nu vet jag att jag iallafall kan komma in.
Jag hade 9.56 i score och det behövdes 7 för att komma in såg jag.

Efter att jag hade släppt av Kamilla åkte jag inom right price tiles för att köpa lite mindre kakel för att ha i duschen. Vi har nämligen stora kakelplattor a 60*60 på golvet och det går inte stt ha där golvet lutar. Så jag köpte dessa. Vi får hoppas de passar.

Sen åkte jag inom plantagen och köpte jord och gräsfrön.
Frode plantade dessa när jag kom hem. Vi har ju som känt en massa fläckar på gräsmattan som vi försöker göra fina igen.
Det blev såklart för lite jord, så vi får väl ta en runda imorgon igen.

Even kom och han och Willy lekte i sandlådan medans jag sov.
Totalt däckad blir jag av dessa pollentabletterna!

Mellan läggdags och mello blir det byggging i källaren för grabbarna. Jag har ordnat med lite räkningar och dylikt och skal snart laga mat.

jag jobbar också med jatt få igång dubbelammningen igen och försöker att ladda inför kvällen. Skal vara vaken hela finalen hade jag tänkt :)

Flisläggaren har kommit så här långt idag:

Heja Sverige!!

Presentation


Jag heter Johanna och jeg bor i Oslo. Jag är egentligen svensk men har bott i Norge i snart 16 år. Jeg skriver numera varken på norska eller svenska och det mesta framstår som kaos. Sidan har länge vart låst och jag har bara använt den som en dagbok och f

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14
15
16 17 18
19
20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Brandt-arnesen med Blogkeen
Följ Brandt-arnesen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se