Brandt-arnesen

Alla inlägg under maj 2016

Av Johanna Brandt - 13 maj 2016 19:31

Har lite bilder som jag lägger upp som inte kom med i det sista inlägget.

ANNONS
Av Johanna Brandt - 13 maj 2016 19:26

Norge åkte ur semifinalen igår. Den sågs tillsammans med hemmagjorda hamburgare och dillchips. Inte för att låten var så bra, men den var ju inte så dålig heller tyckte jag. Det fanns ju sämre låtar som gick vidare.
Blev också förvånad att danmark och Irland inte gick vidare. Europa har aldrig samma smak som jag.

Even och Frode hade jobbat några timmar med att sätta upp tapet och skära i bänken för diskho innan showen. Det är tydligen svårt för att de har en så dålig såg, men de fick till det iallafall.

Det går framåt.

Igårkväll skulle också kaklet komma med levernas mellan kl 17-21.
Det kom inte.

Väldigt dunt för vi hade beställt kakelläggare till badrummet.
Så imorse ringde Frode för att höra vart det hade tagit vägen. Det visade sig då att det hade stannat upp hos Postnord och Frode ringde dem.
Svaret han fick gjorde han absolut rasande. De berättade att leveransen var för stor för kvällskörningen och därför kördes det inte ut igår. Frode antog då att de skulle komma idag istället, men då svarade de att de inte hade registrerat ordern idag och att de inte kunde köra ut det idag. Vi kunde få det Onsdag den 18 maj !!
Wtf?
Men varför kontaktade ni oss inte redan igår när ni insåg att ni inte kunde levera då och varför i helvete är detta inte med på dagens utkörning som prioritet. Vi har betalat 1600kr för att få det levererat innan helgen. Det är vi som måste kontakta er för att säga att varorna inte har kommit och då kan ni sända ut dem 1 vecka efter avtalad tid.

Frode hade alla argument men kvinnan i telefonen ville inte lyssna. Onsdag den 18 maj kan vi få det och det finns inget de kan göra.

Men Frode vet bättre. Det finns alltid nått som kan göras.
Efter att han hade kontaktat kundservicen på mail och bolaget där vi hade köpt kaklet så satte han försäljningschefen och VD på kopia på loggen, och vipps så gick det visst att ordna iallafall.

Ursäktade samtal och mail senare så kom helt plötsligt kaklet på dörren. En utkörning bara till oss.

Bra - kakelläggaren kommer imorgon kl 08.00

Jag fixk besked idag att jag har kommit in på utbildningen som jag har sökt. Ett årsstudium i organisation och ledelse.
Jippi så spännande - nu måste jag bara fundera på hur och vad vi skal göra med det.

Annars idag har jag vart en sväng på stan för att shoppa lite (gick skitdåligt) och handlat in lite presenter.
Jag var också och handlade mat inför långhelgen då allt är stängt här i många dagar.

Grabbarna lekte som vanligt på eftermiddagen.

Detta är bilder från när Willy och Frode mötte Even vid trikken igår.

Jag kan passa på att visa en av mina oglamorösa sidor.
Blir ju så otroligt trött av pollentabletterna så här somnar jag ammandes i en mycket vacker position :)

ANNONS
Av Johanna Brandt - 12 maj 2016 13:31

Vi är på väg hem igen!!! Nu vill vi inte tillbaka på väldigt länge - men vi är med det sagt väldigt nöjda med all hjälp vi har fått.

Idag slog Willy sovrekord och vaknade inte förräns kvart över nio. Eller rättare sagt jag väckte han i halvpanik eftersom jag såklart inte hade satt klockan.
Jag hade sovit i 12 timmar (med lite korta pauser)
Vi var bla uppe den vanliga svängen vid femtiden men sen somna han alltså om och hade sovit en lång stund till om jag inte hade vaknat då.

Vi kastade oss i bilen och åkte till barnehagen och jag sen vidare till sjukhuset. Och nu är vi på väg hem igen.

Vi har ett sista besök av hemmasjukhuset på Söndag, men sen skal vi förhoppningsvis klara oss själva.

Vi har dock fått en del restruktioner inför sommaren och det blir i stort sett en Oslo och ev Sleviksommar för oss iår.

Det var ytterligare en uteeftermiddag igår innan jag somnade redan vid 21 tiden igårkväll.

Ikväll sjunger Norge i melodifestivalen så Even kommer och det skal ses med hemmagjorda hamburgare och chips!

Av Johanna Brandt - 11 maj 2016 11:48

Fick besked om att vi skal stanna en natt till.
Inte hela världen det alltså, men jag hade ställt mig in på att åka idag så det var lite synd. Packade iordning redan kl 7. Redo för att familjen skulle samlas igen. Men men. Jag åker iallfall idag. Frode tar över för mig. Han är hos läkaren så jag väntar egentligen bara på att han skal bli klar där och sen åker jag.

Jag skal hem och pumpa. Helt sedan jag kom in i förra veckan har mjölken sinat och nu får jag knappt ut nå mjölk alls. Det har gått från överproduktion till minimum. Igår var vi tvugna att ty till NAN mjölk. Det är en besvikelse måste jag säga, och igår satte jag in alla verktyg jag vet om för att öka produktionen igen.
Ammete, vatten, vila och pumping/amming varannan timme. Vi kontaktade ammehjelpen och jag hoppas att det vänder snart och att mjølken kommer tillbaka.
Det skal tydligen bli bättre efter två dygn säger de, så vi får bara hoppas på det. Än så länge har jag inte sett nån skillnad. Snarare tvärtom. Men jag jobbar på...

På morgonen var det inne några läkarstudenter här och jag fick prata om allt vi har vart med om - på engelska. Det var skitsvårt. Jag kan ju inte alla medicinska uttryck på engelska, hehe. Stoppar upp hela tiden - så nu vet jag att jag måste öva lite mer, iallafall om jag skal bli läkare.

Annars så kan jag inte skryta på mig så mycket mer. Jag har ju suttit här sen i Söndags och det händer ju lite. Jag har en kort promenad till kiwibutiken varje dag - sen går det mest matning, pumpning, skifte, rengjöring och tvtittande. Som du redan vet.

Det var egentligen meningen Frode skulle ta över här igår, men så kom vi på att vi var tvugna att ordna med fliser (kakel) innan flisläggaren kom, så vi kom överens om att det var bäst han ordnade det - så då blev jag kvar ett dygn till.

I gjengäld så skulle jag få en hel natts sömn idag. Men nu blir det ju tyvärr inte så. (det hade det inte blivit oavsett eftersom jag måste pumpa hela tiden)
Men det spelar inte så stor roll, det skal bli skönt att bara få komma ut. Att äntligen få känna lite på det fina vädret som är just nu, frisk luft och sova i egen säng. Och viktigast av allt - träffa Willy.

Jag fick lite bilder på Frode och Willy som lekte vid skolan igår. Det är så fint att vi äntligen kan vara ute.

Jo - herregud idag kan vi ju fira. Nelly har passerat 3 kg!! - Grattis gumman!
Hon ser ut som ett helt vanligt spädbarn numer. Tänk att hon har vägt hälften så mycke.

Jag tycker att skillnaden börjar bli ganska stor på de nu. Men det är nog mest så att Nelly drar iväg i vikt och Klara har en stabilare växtkurva.
Klara fortsätter sin viktuppgång sakta men säkert och är nu 2730g.

Dubbelhakor och bullkinder, precis som det skal va :)

Av Johanna Brandt - 10 maj 2016 10:24

Nu är snart rösten borta, har känt mig förkyld några dagar nu - men nu försvinner rösten. Är väl kanske en kombination av dålig nattsömn och förkylning. Och lite pollen som har gjort det.

Inte för att jag har vart direkt mycket ute - men så är jag ju också ganska mycket allergisk så det behövs inte speciellt mycket. Jag minns för två år sedan när kolleger på andra sidan lokalen öppnade fönstret så blev jag helt förstörd. Sen har väl Klara smittat mig tänker jag. Eller Frode. Här går det bara runt och runt med virus pch bakterier.

Det går väldigt bra för Klara nu iallafall. Vi kopplade av highflowen igår och allt har sett bra ut sen dess. Jag gissar på att vi får åka hem idag. De har ju en førmåga att skynda på ganska mycket.

Igår gick ögonundersökningen på Nelly bra. Vi skal tillbaka på en sista undersökning om tre veckor.
Här är vi på väg i lånevagnen jag fick låna. Vi har en liten paus för matning.

När jag var tillbaka i rummet var Frode där. Han kom förbi för att se hur vi hade det och sen var han tvungen att åka igen för jag hade bokat time för EU kontroll (besiktning) idag. Det var längesen jag bokade annars hade vi inte gjort det idag. Men vi har inte så många dagar på oss innan den körs olagligt så det var bra att vi fick det gjort.

Fina forden klarade sig fint och gick igenom med glans. Det var skönt. Vi betalde 20.000 kr i höstas så det var ju fint att det inte var nått mer nu.

Annars gick dagen lite segt måste jag säga. Blev tvungen att dra för gardinerna eftersom det är helt magiskt fint väder ute.

Carro frågade mig när hon var här om jag kände mig snuvad på graviditeten med tanke på att de kom för tidigt.
Jag svarade då ärligt att jag inte tyckte d.
Men jag känner att jag blir snuvad på barseltiden. Jag drömde massor om den när jag blev gravid - att jag skulle mysa med barnet (visste ju inte då att det var två) och ha en fin sommar. Vara ute, gå långa turer och bara njuta i den fina vädret. Willy är ju född i december och jag var så glad att vi nu skulle få barn i maj. Den drömmen märker jag blir svårare och svårare att få. Iallafall utan bismak.

Willy och Frode fick iallfall njutit lite av vädret igår. Varmt och skönt.

De hann också med en tur på butiken - hehe kolla in måltiderna när mamma inte är hemma. Cola och korv :)

Idag har vi bokat in en ögonundersökning för Klara och förhoppningsvis så går den lika bra.

Nu sitter jag åter igen och väntar. Det är det man gör när man är här. Jag har sagt det förut, men jag tror att det delvis går att jämføra med ett fängelse.(självklart trevligare) Ett rum med en säng och ett bad. Jag har ett bord och två stolar och tv.
Blir bra att komma hem igen.

Bot

Av Johanna Brandt - 9 maj 2016 10:22

Vet ni vad - jag klagade på den parkeringsboten som jag fick i förra veckan och idag fick jag pengarna tillbaka!!

Nu blev jag riktigt glad :) - Tack!

Av Johanna Brandt - 9 maj 2016 08:42

Jag har haft en av mina sjukaste nätter på länge. Jag har inte fått sova.

Ja jag vet att man säger så, men ärligt. Jag har inge fått sova. Det är ingens fel, men väldigt märkligt upplägg.

Jag hade sett fram emot att klockan skulle bli 23 och jag skulle få en säng och gå och lägga mig. Så som det har var den första natten och så som det har vart för Frode. Jag har ju alltid det minuset att jag skal pumpa - men jag räknar det som min allra bästa nätter. Så blev det inte.
Åter igen - det låter som jag överdriver och jag tänkte på det sjäv flera gånger inatt - detta måste vara ett skämt. Men det var d alltså inte. Detta är min natt i kort förklaring:

22.30 Vaktskifte - det kom en ny person som skulle ta över för natten. Hon presenterar sig. Jag ser en film.
23.30 ringde jag på sjuksköterskan och frågade om upplägget för natten. Jag fick då besked om att de var underbemannade och att jag skulle sova med flickorna. Hon som hade jobbat mellanskiftet skulle också jobba inatt och ta hand om oss.
Det var ok för mig. Trodde inte då att natten innebar max 15 min sömn i taget. Det visade sig nämligen att hon skulle ha flera patienter och hon skulle få en stressig natt.
23.40 Gör mig iordning för natten.
Ingen erbjuder Nelly nån plats så jag bäddar för henne i sängen. Den är 90 cm bred. Men jag är livrädd för att hon skal falla ned mellan sängen och väggen och lägger därför min enda kudde där som skydd. Sängen står i ett läge där den är lutad och jag får inte ned den. Tänker att det kan fungera fint som kudde. Det gjorde det inte.
Jag och Nelly ligger därför på ena halvan av sängen. Svintrångt.
23.50 Nelly Ammar
00.15 Jag går upp och pumpar ut det andra bröstet
00.30 Somnar för för första gången
00.45 Det piper i matmaskinen. Jag ringer på. Det kommer in nån. Hon skal hämta nån annan.
01.00 Den andra kommer in. Hon berättade att hon hade glömt att stänga av ljudet på maskinen.
01.15 Jag vaknar flera gånger i rädsla om att rulla på Nelly. Det finns inte plats för oss båda.
01.30 Klara gnyr och gråter. Maskinen piper, pulsen varierar.
01.45 Nelly vaknar och gnyr. Jag får inte lugnat henne.
02.00 Nelly ammar.
02.30 Klara är orolig. Jag är uppe och ger nappen många gånger. De beslutar sig för att öka matdosen till 10ml.
02.45 Klara måste sugas ut näsan. Massor av snor.
03.00 Det piper in en maskin. Jag ringer på sjuksköterska. Vet inte vad det var.
Jag pumpar mjölk.
Jag bad samtidigt sjuksköterskan om en extrasäng til Nelly. Kan inte ha sovit mer än 15 min sammalagt fram till nu. De hittade en säng. Äntligen skal jag sova.
03.30- Klara är orolig och skriker. De byter blöja.
03.45 -Klara är fortfarande orolig - läkaren godkänner matökning till 15ml.
04.00 - 05.00 Nattens jobbigaste timme. Klara vaknar heeeeela tiden och skriker. Jag kommer knappt ned i sängen igen innan hon skriker.
Jag tror jag håller på att bli galen.
05.00 Ringer på sjuksköterskan igen. Det är nått som inte stämmer säger jag. De beslutar sig för att ge mat på flaska. Det var helt riktigt. Hon drack över 50ml.
05.45 Nelly matas.
07.00 klockan ringer. Vi skal upp på ögonundersökning. Jag pumpar.
07.15 jag tar en kaffe och packar ihop för att gå. Klara är för svag för att bli med.
07.30 Nelly vill ha mat.
08.00 Jag sitter i väntrummet. Nelly skal få bedövning och undersökningen är 09.00

08.30 Jag känner mig trött. Nelly också.

Av Johanna Brandt - 8 maj 2016 14:05

Jahopp, då skrev de ut oss igen från intensiven och är tillbaka igen på infektionsposten. Klara har kopplats ifeån CPAP och har nu highflow igen.

Idag har jag med mig Nelly och nu sitter (två ligger iof) vi tre slappnar av.
Nelly har vart orolig hela förmiddagen och jag har byssat i många timmar. Nu äntligen har hon somnat. Detsamma gäller egentligen Klara. Vi tror hon har ont i magen.

Stackars lilla Klara. Se hur førkyld hon är. Helt röd och sliten. Man ser verkligen hur dålig hon känner sig.

Nelly:

Presentation


Jag heter Johanna och jeg bor i Oslo. Jag är egentligen svensk men har bott i Norge i snart 16 år. Jeg skriver numera varken på norska eller svenska och det mesta framstår som kaos. Sidan har länge vart låst och jag har bara använt den som en dagbok och f

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14
15
16 17 18
19
20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Brandt-arnesen med Blogkeen
Följ Brandt-arnesen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se