Brandt-arnesen

Alla inlägg under maj 2016

Av Johanna Brandt - 7 maj 2016 21:40

Imorse erbjöd sig Sofia och Carro att stanna en natt till och jag tackade tacksamt ja. Det innebar att dagen kändes mycket lugnare.

Men jag skal starta med att berätta att igårkväll när Sofia och Carro gick ned och la sig och jag matade Nelly så hörde jag plötsligt ett skrik. Jag förstod inte varifrån det kom, men helt plötsligt kom Carro uppspringande.
Sofia hade blivit bränd av en humla!!
Hehe.
Men allvarligt, hur ofta händer nått sånt? Ont gjorde det iallafall förstod jag. När jag förstod att det iallafall gick bra så kunde jag inte låta bli att skratta. Hur stor är chansen att det ligger en humla och ruvar i sängen?

Syns ju inte så bra på bilden, men här är det iallafall. Uff stackars.

Jag hade planer om att åka in till sjukhuset runt lunch för att byta plats med Frode, men fick veta På morgonen att Klara hade flyttats till barneintensiven. (Som jag har skrivit om tidigare)
Pga av dessa ändringar så la jag om dagen och vi bestämde oss för åka dit allesammen. Så efter Willys tupplur så åkte vi dit allihopa.

Vi åt lunch på espressohouse och jag och Frode gick upp och hälsade på Klara. Vi vägde Nelly och bestämde tillsammans med sjuksköterskorna att jag skulle sova hemma inatt. Det finns ingen möjlighet att sova där och de kunde erbjuda oss plats på hotellet, men det ger ju ingen mening.

I mellantiden så passade Carro och Sofia på Willy.

Sen så blev det hemfärd på alla, utom Klara. Det har plågat mig hela kvällen att hon är där och vi här. Jag saknar henne hela tiden - Oj vad hon fattas oss.

Jag har ringt och pratat med sjukhuset och allt ser bra ut nu ikväll. Jag håller alla tummar som finns att hon snart blir bättre.

Jag längtar till imorgon så att jag får møta henne igen.

På vägen hem satt Frode i bagageluckan eftersom vi var en person för mycket.

Väl hemma blev det lite Willybus på grannens nya studsmatta och mys med Nelly.

Till middag serverades raclett och kvällen blev åter igen lugn och skön.

ANNONS
Av Johanna Brandt - 7 maj 2016 19:09

Nelly har gått upp massor i vikt och skrivs nu ut från hjemmesykhuset.

ANNONS
Av Johanna Brandt - 7 maj 2016 15:05

Tyvärr går det i helt fel riktning för Klara. Efter fortsatt fall under natten så beslutades det att hon skulle upp på barneintensiven.

De kopplade på CPAP och matningen är nu intravinöst. Det är tjugo steg bakåt. Fan. Hon mår inge vidare vår lilla sköra fina flicka.

De berättade att dagen hade sett bra ut, men att hon precis hade haft en andingsuppehåll innan vi kom upp.

Jag kunde såklart inte låta bli att fråga vad det innebär - de berättade då att om det fortsätter så kopplar de på ett rör ned i halsen och hon hamnar i respirator. Må det inte hända. Kom igen Klara - vi hejar på dig.

Nu skal vi upp på avdelningen till hjemmesjukhuset. Nelly måste vägas. Hon hade inte gått upp i vikt sist de var där, och om hon fortfarande inte har gjort det så skal hon kopplas på sonde igen.

Av Johanna Brandt - 6 maj 2016 22:08

Jag sa först att det var en dålig helg att Sofia och Carro kom på, men i efterhand så var det nog den bästa helgen de kunde komma på.

På torsdagen så hjälpte de Frode på morgonen innan han åkte till Ullevål och bytte av med mig. Sen dess har de hjälp med otroligt mycket.

När jag kom hem så åt vi en lunch och gick en tur till lekparken. Jag kunde inte hitta delarna till den beige vagnen som gör att man kan ha en sittdel och en liggdel, så vi fick ta två vagnar med plats till tre.

Jag glömde såklart varmt vatten för att värma mjölk, så det blev lite stress när Nelly vaknade och var hungrig på vägen hem. Men vi fick stannat halvvägs på ett cafe för att värma mjölken så att hon fick mat och sen kunde somna om.

Jag kände starkt av min pollenallergi när jag kom hem och det kliade otroligt mycket i ögonen. Jag måste komma ihåg att köpa mer medicin snart!

Kvällen försvann i läggning och middag och jag somnade ganska strax på soffan. Sofia och Carro steppade in och tåg måltiden både kl 22 och 01. Jag märkte ingenting och sov mig igenom allt. Ja, förutom lite pumping då.

Vid tvåtiden vaknade Nelly och var ganska missnöjd så hon sov på mig fram till ny måltid kl 04. Det blev pumping och sen vaknade Willy runt 5.30 Kl 6.00 var Sofia uppe igen och tog över.
Vilken lyxnatt. Jag sov till nio och allt känns väldigt bra.

Jag var dock segstartad idag, men strax innan lunch var jag och Sofia iallafall nede vid lägenheten för att städa ut den efter 7 personer.
Det gick bra, trots att det var ganska stökigt och det var många gäster som skulle komma senare på dagen. Det innebär alltid lite extra jobb när fler bor där.

Väl hemma igen han jag knappt sätta mig ned innan Frode ringde från sjukhuset och berättade att de behövde mer mjölk. Sagt och gjort så packade jag ihop och åkte dit. Så nästan hela dagen så ställde de upp som barnvakter.

Det går fortfarande ganska dåligt för Klara. Hon har många puls och mätningsfall och det skal bli intressant att se hur utvecklingen på detta skal gå. När hon får komma tillbaka hem osv. Det är inge bråttom, men det är klart att det blir en del stress för den som är hemma. Att ta hand om både Nelly och Willy ensam blir ju en utmaning.

Frode och Klara!

På vägen hem mötte jag gästerna som skulle bo i lägenheten och nu på kvällen har det äntligen blivit lite lugn och ro. Middag och tvtid.
Jag har inte sett på TV på så väldigt länge, så det var väldigt skönt att bara ligga här. Nu är det sovdags!

Jo - jag och Sofia har anmält oss till midnattsloppet i stockholm den 13 aug. Så nu jävlar är det bara att starta träna!

Gänget:

Igår i posten kom mössorna som Cia skickade den 21 mars. Det är den som Nelly har på sig på bilden ovan. Vi fick 4 stycken och de passar fortfarande. Nått måste ha hänt i posten, kan ju knappst ta 1,5 månad att skicka saker mellan Sverige och Norge.

Appropå presenter så hade Sofia och Carro med sig 2 kg smågodis, en platta öl, dillchips, kaffe och badkläder till flickorna. Vi fick också en pool till varma dagar. Tackar tackar!

De hade i tillägg med sig presenter från Niklas och Amela. De fina lammskinnspåsarna till i vinter.

Godnatt!

Av Johanna Brandt - 6 maj 2016 16:31

Kort uppdatering.

Jag är uppe på sjukhuset nu men skal åka hem snart igen. Har vart här för att lämna mjölk. Men jag skal skriva mer ikväll. Men till information:

Klara har fått ett nytt förkylningsvirus och det är förmodligen det som förklarar situationen.
De har undersökt hjärta och lungor och båda ser bra ut. Hon har fortfarande lite problem med andningen och hon ligger nu med sk highflow och har får mat på sonde dygnet runt.
Men förövrigt så mår hon under omständigheterna bra och om några dagar så är vi förhoppningsvis hemma igen.

Av Johanna Brandt - 5 maj 2016 09:32

Tyvärr har jag fått en ripa på linsen till kameran, så bilderna jag tar blir suddiga. Jag skal finna en lösning på detta såsmånigom.

Vid halv två tiden inatt så placerades jag i ett rum så att jag fick sova. Då hade jag suttit på den där trästolen sen jag kom in (med undantag för besöket) och mina ögon var sprängröda av trötthet. Men eftersom de ville ha Klara under bevakning under natten så placerades hon i ett annat rum tillsammans med en sjuksköterska.
Vid halv åtta tiden idag så flyttades jag in i Klaras rum. Hon sliter med andningen. Hon har många andningsfall och vissa är ganska långvariga. Under matningen så sjönk mättningen till 30. (Det är procent där 100 är bäst) hon bör ligga över 90.

Jag tycker att denna situationen är jobbigare denna gången än förra. Jag vet inte helt varfør.
Kanske för att andningen är mer påverkad?
Kanske för att hon ligger här ensam?
Kanske för att det gör mig ännu osäkrare till nästa hemfärd?

Hon har näsgrimma på och får några liter luft. Det har tagits otroligt många blodprover och nya har tagits nu på morgonen. Det är bandage överallt på den lilla kroppen.

Proverna igår visade att hon hade högt med oxygen i blodet (eller va det tvärtom) - oavsett, så var det negativt för oss. Men hon hade ingen infektion, det är ju bra.

Det är vänteläge nu. Jag väntar på läkarrundan så får vi se vad de tänker. Jag gissar på en førkylning som slår ut andningen. Alltså det som var sist, men vi får se.

Av Johanna Brandt - 4 maj 2016 23:22

Nu sitter jag här igen. På ullevål.

Sofia och Carro har precis åkt. Ja för de kom ju hit till Norge och oss idag, men när de kom så var jag och Klara inte hemma.

Det startade kanske egentligen redan igår och vi märkte då att hon var slapp och tog en del andingsstopp när jag ammade.
På förmiddagen idag var hemmasjukhuset där och de tog bort sonden på Klara i hopp om att hon skulle andas bättre då. Men runt måltiden vid femtiden så märkte jag återigen att hon andades dåligt och en timme senare ringde vi in till sjukhuset eftersom hon var så blek. De bad oss komma in.

Cirka halvägs så ringde jag in igen för att berätta att det var ganska många andestopp och jag vill förbereda dem på det. Då ringde de en ambulans för mig. De kom snabbt och jag och Klara flyttades över i den och körde till Ullevål.
Bilen står nu olagligt parkerad på Grønland, så vi får väl se om det ev blir bortbogserad.

Sitter nu och väntar på de sista svaren ang testerna.

Av Johanna Brandt - 4 maj 2016 10:08

Herregud igår gick jag in i dimman. Kände på eftermiddagen att jag børjade få ont i halsen och tyckte att jag blev tröttare och tröttare. Vid niotiden sov jag på soffan och natten har pendlats mellan svettningar och frysningar. Helt slut i bollen och kroppen känns lam.

Eftersom jag var helt förvirrad när jag gick och la mig så fick jag inte helt med mig att Ingrid erbjöd sig att vara vaken för att ta måltiderna kl 01 och 04!!!
Det var ju helt fantastiskt snällt. Känner mig otroligt tacksam att hon var här och att hon gjorde det. Tack! Jag hade inte klarat att mata de inatt tror jag - Jag var ju helt färdig.
Idag känner jag mig fortfarande dålig, men lite bättre än igårkväll. Får leva på paracet ett tag nu.

På dagen igår innan smällen jobbade jag och Frode vidare med att sätta upp köket i källaren. Det skal jag aldrig göra igen. Om vi köper ett nytt kök så skal vi också köpa monteringsservice.

Jag har inte så mycket problem med Ikea møbler egentligen (har ju ändå jobbat där en gång tiden), men när det gäller kök så är det så många delar och detaljer som tar så lång tid. Bläää...!

På eftermiddagen åkte jag och pappa och hämtade Willy och sen åkte vi och vi handlade - mat till helgen och present till grannen. Vi skulle också köpa serien Dag säsong 3 och 4, men i hittade den inte.

Presenten (såpbubblor och maskin) Överlämnades innan kvällens jagalek startades.

Vi kan springa runt här 20-30 varv helt utan problem. Det är lika kul varje varv :)

Jag och Ingrid åkte efter sängdags en sväng till plantagen och jag fick en del information om hur jag kan planta och med vilka växter.
Nu skal jag sätta mig och googla och se vad jag skal plantera i slutet på maj.

Superpappan har händern fulla :)

Presentation


Jag heter Johanna och jeg bor i Oslo. Jag är egentligen svensk men har bott i Norge i snart 16 år. Jeg skriver numera varken på norska eller svenska och det mesta framstår som kaos. Sidan har länge vart låst och jag har bara använt den som en dagbok och f

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14
15
16 17 18
19
20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Brandt-arnesen med Blogkeen
Följ Brandt-arnesen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se