Brandt-arnesen

Senaste inläggen

Av Johanna Brandt - 9 december 2018 16:49

Födelsedagar är ju ändå nått speciellt.
För Willy ble det firat i dagarna 3.

- I barnehagen.
- På leos lekeland med Adrian och sen hemma med familjen.
- Med vänner.

Fredag:

Lördag:

Klara upp.
Nelly ned.

Söndag:

Nu börjar helgen närma sig sitt slut och familjens energi är väl ganska låg. Nu är det två veckor innan julledigt och det skal bli väldigt skönt att få lite tid att tänka och bara vara. Hösten 2018 har väl inte inneburit nån vila alls nästan. Så lite lugn och ro innan det är dags för nya tag i 2019 tror jag är rätt strategi. Jag hoppas att det året står inför mindre utmaningar än 2018.

ANNONS
Av Johanna Brandt - 9 december 2018 16:38

Vi har fått besök och hjälp igen. Helgen påminde och den förra och inför besök jobbade på med det vi kunde. Allt från lite lister och socklar, till mer rivning och ryddning. Vi har också tagit ansvar för julen och satt ut alla tomtar vi har och satt upp utebelysning.

Efter Willys födelsedag så blir det julgran med mer jul.

Helgen hade samma upplägg som sist. Jag och Tessan underhåller barn och grabbarna jobbar. Det funkar ganska bra.
Vi är så tacksamma för all hjälp vi får.

På lördagen åkte vi til Holmlia gård.

I veckan fick vi också besök av Even på måndagen och Caroline på onsdagen. Det är så fint relationen till sin låtsas onkel og låtsastante.

Vi har fått en ny app i barnehagen der vi får bilder av barnen varje dag. Det är väldigt mysigt..

Denna under bland annat på Nelly.

ANNONS
Av Johanna Brandt - 29 november 2018 23:41

Det har vart lite sjukdomar i det sista. Två gånger de senaste två veckorna har vi hämtat Klara. Idag spydde hon, så då måste vi vara hemma imorgon också. Det gör iof inte så mycket eftersom vi faktiskt får besök imorgon igen av Erik och Tessan med familj. De kommer för att fortsätta att hjälpa oss.

Och vi är så tacksamma. Vi har mycket jobb kvar men mindre och mindre energi och lust. Så all hjälp vi kan få sätter vi stor pris på! Jag kan verkligen inte rekommendera någon att helrenovera ett helt hus. Det tär på.

Förra tisdagen var jag på matlagningskurs. Det var bokat sen länge tillbaka (fick det av Frode i julklapp). Det var väldigt hyggelig, men kanske inte helt den kvaliteten och nivån som vi hade hoppats på. Men ett avbrott i vardagen.

Jag var faktiskt så lyckosam att jag också på lördagen hade planer sen gammalt och var på spa med några vänner på dagen. Det var så fint att bara komma bort. Det var dock utan behandling, så det skal jag ta nästa gång. Massage är ju livet!

Här hemma jobbar framför allt Frode på i andra etg. Han har rivit mycket av sovrummena till oss och Nelly och Klara.

Köket er gett bort (men inte vitvaror pappa)

Och jag är spent på vad som hinner bli gjort i helgen. Frode har gjort planer och vi hoppas de får gjort saker som är svårt för Frode att ta ensam.

Vi hade en runda här hemma förra helgen med tanke på 1 etg så nu är jultomtar uppe, lite tavlor och socklar. 1 etg närmar sig. Frode startade också på listerna, men han blev galen i hörnen, så vi kom inte längre än det :)

Detta är 1 av 3 tavlor som är uppe.

Det är också beställt nytt matbord och plissegardiner. Några rundor med oss själva så landade vi på lite alternativa val. Tror de kommer i januari.

På söndagen så tog jag med barnen till Carro för julbakning ( och byggning för Frode)

Vi satte också upp belysning ute, så nu fattas bara snön.

Godnatt och tack för idag. Dags att sova!

Av Johanna Brandt - 21 november 2018 22:02

I helgen fick vi besök av Tessan, Eric, Harry och Lotta. Veckan inför att de skulle komma var intensiv med saker som skulle ordnas och fixas varje dag, så migränen kom som ett brev på posten på torsdag kväll. Den höll i sig hela fredagen och jag var inte uppe förräns Frode har ordnat medicin till meg på lördag förmiddag. Det var en riktigt häftig en, och anfallen kommer bara tätare och tätare på.

Veckan har inneburit rensning av 2 etg. Vi bar ned de mesta av det som var där så att vi kan bo och jobba där. Rensade och slängde. Rörläggare har vart här och installerat diskmaskin och blandbatteri. Köket är uppfyllt och klart. Vi har haft en ny befaring för plissegardiner (lika dyrt denna gången), ordnat med gardiner och beställt tavlor. Vi avväntar lite med andra saker nu innan vi har full kontroll på ekonomin.

När Eric sen var här så ordnade de fläkten och några fler frontar. Så nu är det bara socklar och lister kvar på denna våningen. (Ja förutom mer inredning)

På lördagen jobbade också grabbarna på som hjältar men med saker som jag inte ser helt. Men jag vet att Frode var väldigt glad och tacksam för all hjälp. Eric kan mycket med det elektriska (och annat såklart) så det var väldigt bra.

Jag och tessan försökte underhålla barnen på olika sätt med varierad lycka. Eller speciellt Tessan. Jag märker att energin inte är helt som den brukar för tiden så lek blir det mindre av.

Vi fick också påbörjat jobbet med att slänga enorma mängder skräp från trädgården i en container som vi hade hyrt in i 4 dagar. Jag och Frode avslutade det jobbet på söndag eftermiddag/kväll med att fylla den helt. Då skal ni veta att ett annan firma var här i veckan och hämtade allt trävirke. Det är verkligen stora mängder med material som blir över när man renoverar.

Det är mörkt i Norge (som vanligt vid den här tiden på året) så numer kör vi med reflexvästar till och från barnehagen.

Och de har snabbt anpassat sig till nya rutiner som det innebär att flytta runt, upp och ned.

Nelly - klara - willy

Även denna vecka har jag lyckats vara social, men denna gång berodde det mest på att det har vart bestämt sen länge att jag skulle på matlagningskurs med grannen i går.

Kocken är känd i Norge, och det var hyggelig. Även fast jag hade hoppats på ännu mer tips och mer ?nyttig? information. Men fint med paus.

Jag avslutar med några bilder från Frodes telefon som jag precis fick tilsendt.

Jobbet har de sista två dagarna eskalerat till sovrum i 2 etg. Alltså gamla vardagsrummet där uppe. Så nu är snart hela 2 etg nedrivit.

Tack och godnatt :)

Av Johanna Brandt - 11 november 2018 21:08

Om nån skulle fråga var vi får energin från just nu så vet jag inte svaret. Kanske från den delen av mig som är så otroligt less på bo i källaren. Men kanske mest frustrationen av att stå stilla mitt i ett projekt som gör vardagen vår så mycket mer tungjobbad. Inget flyter ju. Jag tycker vi har haft det ganska tufft i det sista och det tär på mer än vanligt. Jag försöker att vara positiv, men inte naiv. Vi komma oss vidare.

Så den förra helgen tog jag barnen till Carro så Frode fick jobbat och denna helgen var barnen hos bestemor.

Frode har fortsatt jobbet på andra våningen..

Sett från loftet efter mängder av grus/sand är borta.

Efter rivning av tak.
Detta är alltså när du kommer upp från trappan, till det gamla sovrummet.

Dammet ligger fortfarande färskt i luften.

Willys rum.

Och efter mer städning..

Själv har jag haft fokus på 1 etg.

Och sopor. Jag städar och kör sopor till återvinning. Och köper inredning. Jag har också hämtat allt som skal tillbaka till köket, mat och utstyr, packat det upp och satt in.
(Det tar längre tid än man kan tro..) och ordnat så vi kan använda toaletten på denne våningen igen (den har används som förvaring och blivit väldig sliten och skitig i denna perioden)

Vi satte upp de två gamla lamporna och tre nya som jag har köpt. Jag har städat, rensat och ordnat.

Just nu ser köket ut såhär.

Det kommer sig även om det är del kvar.

På köket:
- sätta in blandbatteri
- sätta in diskmaskin
- sätta på socklar
- sätta in fläkt
- ordna med dem sista fronterna
- ordna med de sista socklarna

(Kanske måla mörkt på väggen, men det tar vi senare)

De två översta punkterna får vi till imorgon (kommer en rörläggare hit), resten får vi ta nästa helg då Eric och Tessan kommer.

Vi har fortfarande väldigt många delar över som vi inte förstår vart de skal, så det blir snart ett mail til HTH..

Annars så har jag beställt gardiner och tavlor, vi har bestämt oss för stolar som jag skal köpa och soffbord. Nu återstår en byrå (som vi tror vi vet vilken vi skal ha) en evt bokhylla/vitrinskåp och de sista lamporna. Men det största problemet är matbordet. Vi vet vilket vi vill ha, men det är så otroligt dyrt. Vi klarar inte att bestämma oss där..

På badet drömmer vi om Microsement. Eller det är inte längre än drömmar. Vi skal ha det, men vi vet inte riktigt när. Det är istället för kakel på kakel och detta är en ganska billig lösning. Iallfall relativt sett.

Vi har också haft besök av en som bygger nya trappor (som skulle innebära att vi är utan trapp i ca 2 månader) och en som renoverar nuvarande trapp. Vi väntar fortfarande på offert, så vi får se vad vi väljer.

Annars så återstår bara lister så börjar denna våningen bli klar. Vi är väl iallfall halvägs i hela projektet kan man säga. Det är ju bra!

Nånstans där imellan så skal också familjen omhändertas. I det sista har vi iallfall bestämt oss för att prioritera ned vänner under period, så att vi kommer oss vidare de få timmar som faktiskt är kvar på dygnet. Vi hoppas på en tidshorisont på 5-6 månader.

Bilder från idag när vi hämtade barnen och drog till Sverige för att handla.

Klara och Nelly.

Nelly

Klara

Nu skal jag ordna med utleiemegler (som skal ta över uthyrningen av lägenheten i platous gate), svara lite leverantörer innan denna vecka också kan läggas in i raden som produktiva. För just det känns iallfall bra denna söndagen. Bollen rullar lite grann igen.

Av Johanna Brandt - 28 oktober 2018 19:09

För första gången på länge kan vi äntligen säga att det har hänt lite saker. Elektriker har jobbat här i det sista och vi har kunnat ta nästa steg.

Vi har också smygstartat med inredning och idag Söndag har vi spenderat den största delen av dagen här. Väldigt väldigt bra känns det. Igår tog jag med mig Nelly och Klara och vi drog på lite shopping, efter ytterligare rundor på återbruket.

Det som nu är kvar i första etg.

Elektrikerarbete:
Lampor
Och säkert nått mer som jag inte vet.

Byggarna:
Sätta in blandbatteri
Sätta in diskmaskin
Sätta in fläkten
Lister

Ja och sen är det våran tur att flytta in och inreda, med gardiner, stolar, bord, kanske kakel på väggen bak vasken, skåp, tavlor, fronter och socklar på kök osv osv.
Det är en bit kvar alltså.

Vi har haft en kille inne och väntar på en offert för att få microsement på badet. Så vi får se om det blir nått. Vi har i tillägg kontaktat några företag angående att renovera trappan istället för att byta den, men vi har inte hört nått där.

Oavsett vilket så går det framåt. Frode har fortsatt jobbet i 2 etg och har nu islolerat och starta att ?lekta ut? så att vi småningom kan sätta upp gips. Men det är lite elektrikerjobb som skal ordnas först. Han har en fin plan och han jobbar på varje kväll numera.

Förra helgen var det dags för Carro att fylla år så på kvällen var jag på middag efterföljt av en tur på en bar. En väldigt trevlig kväll, men konsekvensen blev tung migrän på söndag och jag blev sängliggandes hela söndagen. Så jag måste verkligen börja vurdera när jag skal dricka alkohol. (Jag vet att jag har sagt det tidigare, men detta blir ju bara värre och värre )

Frode åkte till Drøback med barnen och såg på fiskar den dagen så att jag fick sovit..

Nelly Willy Klara

På måndagen åkte hela familjen till Holmia och handlade mat och Willy fick klippt sig. Han var ganska nöjd i barnehagen dagen därpå :)

Annars så består livet av upp och nedturer som vanligt.

Upp. Jag har fått fast kontrakt på Innovasjon Norge och är väldigt glad och lättad för det.

Ned. Såhär såg hopptornet ut när vi kom fram efter att jag hade lovat det en halv dag.

Upp. Men det är tur det finns glass på burger king.

W K N

Upp. Ned. Upp. Vi har fått till TV idag men fortfarande inget internet. Men om man bara lägger PC väldigt nära väggen till grannen så räcker det in till oss också.

Elektrikerna har jobbat på bra i det sista, men det är som vanligt alltid nått :)

Igår var vi på födelsedagsfest till Takis som blev 1 år.

Lite detaljbilder innan jag avsluter för idag..

Av Johanna Brandt - 17 oktober 2018 19:49

Livet går sin lilla gång på Birger Olivers vei 31. För första gången på länge har jag dock insett att jag kanske lever med lite skydd framför ögonen och blivit mer medveten om verkligheten.

Frode var borta i helgen. Från fredag till söndag så jag hade ensamhelg med barnen. Det är intensivt, men det går. Som underhållning passade jag bland annat på att åka till Leos lekland.

Klara upp
nelly ned

På eftermiddagen blev det lekparker och sæterkrysset. Natten blev inge lyckad eftersom Klara hade öronvärk. Hon skrek mer än hon var tyst och jag fick flashback två år tillbaka i tid.

Alla fyra var slitna på Söndagen, men vi fick till både lekpark och skogstur iallfall. Men det var nog mer tårar än vanligt..

Jag ångrade bland annat att jag stod bom fast vid att de som inte åt upp sin korv inte fick kanelbullen jag hade köpt.
Nelly och Klara åt inte upp sin korv och därmed slängde jag bullen i soporna (på en proppfull uteservering!).
Nelly skrek så mycket att folk på riktigt blev orolig om det hade hänt nått. Det tog lång tid innan hon slutade skrika om att bullen var i soporna.. ?vill ikke!!!? Vill ha bolle!!!

Klara.

När det gäller byggandet så står det helt still fortfarande. Det verkar vara några oklarheter som jag inte helt förstår och jag trodde en elektriker skulle komma imorgon. Men det verkar inte bli så heller.

Jag hoppas på att detta sätter fart snart igen, börjar tröttna ganska mycket källaren märker jag..

Av Johanna Brandt - 7 oktober 2018 20:00

Denna helgen bestämde vi oss för att Frode (och Even) skulle jobba ostört som mycket som det gick och jag tog därför barnen mellan lördag och söndag.

Vi startade dagen med att köra runt bland massa lekparker (med sparkcykel).

Klara i lila. Nelly i blå hjälm.

Sen åkte vi och mötte Carro och hennes barn. De stora barnen hjälper oss massor och det blir en naturlig avlastning för oss alla detta.

Men det är klart, det är alltid mycket som skal tas med (sängar, sängkläder, ombyte, blöjor, utekläder, sovkläder, välling osv) och fortfarande en del som skal koordineras när man har tre små. Men det blir enklare och enklare för varje dag.

Nelly.

Klara.

Men det gick väldigt bra. Kvart över åtta sov alla mina och vi fick en trevlig kväll med rödvin och choklad.

Idag blev det mer häng på lekplatser och en ganska lugn dag innanjag åkte hem vid 16 tiden.

Willy - Nelly

Här hemma har Frode jobbat som en galning.
Köket börjar närma sig nu...

Vitvaror kommer förhoppningsvis imorgon.
Bänkskivor är på.

Mina funderingar går fortfarande till vad och om vi skal göra nått på väggen bakom..
jag har funderat på en grå tron, eller mörk kakel.
Det sista nu är en typ av förlängning av bänkskivan.. typ såhär.

Förutom kök så har de startat med rivningen i 2 etg och trapp.
Det känns bra man blir ju lite rädd. Må vi bara få energi och ork till att slutföra det vi nu startar.. pengarna är ju nästan slut, så från och med nu är det vi som tar resten. Nästan iallfall.

Jag som var med på delar av rivningen förra gången vet att det är så otroligt mycket mer jobb än vad det ser ut som. Så Frode och Even har jobbat på bra. Men vi vet också, att det är väldigt mycket jobb kvar tills det är klart också. Nu är vi ju ungefär den 1 juli fast en trapp ned..

Presentation


Jag heter Johanna och jeg bor i Oslo. Jag är egentligen svensk men har bott i Norge i snart 16 år. Jeg skriver numera varken på norska eller svenska och det mesta framstår som kaos. Sidan har länge vart låst och jag har bara använt den som en dagbok och f

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Brandt-arnesen med Blogkeen
Följ Brandt-arnesen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se