Brandt-arnesen

Senaste inläggen

Av Johanna Brandt - Fredag 16 aug 21:14

Sedan länge har vi haft en plan om att jag och Frode skulle få barnvakt i förbindelse med denna turen till Västerås. Det har vart lite osäkerhet kring en ryggoperation till Ingrid så vi kunde inte beställa resan för precis innan vi skulle åka. Vi sökte efter resor till Minsk, men vi fick aldrig ett bra pris så det blev Belgrad. Spontant. Och med ganska lite förkunskaper om landet och staden så drog vi tidigt på Onsdag morgon.

I efterhand när jag läste om landet och deras historia så märkte jag att jag hade många frågor. Om värderingar och livssyn. Vad tänker den enskilda personen? Men dessvärre fick jag inte möjligheten att prata med någon om det.

Det vi har pratat mest om i efterhand är alla restauranger. Det finns otroligt många och att äta här är väldigt billigt. Billigare än thailand. Och bra mat. Så varierar det såklart beroende på var du går, men en bra middag med en öl kostar absolut inte mer än 100-150kr.

Så vi kosade oss på diverse ställen, uppe på tak och nede på gågator.

En annan sak som jag vill berätta om är de är väldigt duktiga på inredning. Huset på utsidan kan se helt fallfärdigt ut, men så kommer man in, så upplevs det som supermodernt och fräscht!

Huvudgatan.

Dag 2 så hyrde vi cyklar och cyklade runt, ca 4 mil. Då fick vi se otroligt mycket mer än vad vi först hade fått intryck av och vi var nöjda med att få ut lite mer än vanliga turister. Det kan rekommenderas att göra i alla storstäder.

I serbien finns ingen kust, så de har byggt en konsthjord insjö som vi startade dagen med.
Så många som 300.000 serbier kan besöka sjön en god helg.
Det fanns massor med aktiviteter och restauranger runt omkring sjön. Vi cyklade runt hela.

Under kommer lite husfasader..

Restauranter längs floden Sana, strax innan den mynnar sammen med Donau.

En marknad.

Vi cyklade till en stad som heter Zenum, som egentligen är grannstaden, men som numera sitter ihop med Belgrad. Det kändes verkligen som en annan stad, med en helt annan arkitektur.

På vägen hem cyklade vi förbi (helt otroligt många) restauranger som ligger i sk husbåtar. Det är svårt att förstå att de klarar sig ekonomiskt med tabke på hur få invånare det är här och antalet restauranger och nattklubbar .

I bakgrunden ser ni Serbiens nya storprojekt. Belgrad Waterfront. Det verkar som ett projelt som går att likna med Barcode i Oslo, och blir säkert fint om några år.

Jag avslutar med lite fler bilder som jag har tagit. Efter detta så nöjer jag mig inte förräns jag har sett mer av balkan, skal boka både bosnien och montenegro till nästa år.

ANNONS
Av Johanna Brandt - Fredag 16 aug 19:41

Min pappa blir 70 år den 22 aug. Att hitta en bra födelsedagspresent är inte alltid så lätt, men efter lite idesparring med Sofia och Niklas bestämde vi oss för att ge en utedusch. Eftersom de badar mycket i sin lilla badpool, så tänkte vi att det kunde vara bra att ha en dusch på tomten så de slipper gå till toaletten (som ligger en liten bort) varje gång de skal bada.

Det praktiska med beställning ordnade Sofia efter att vi hade hittat en på nätet - själva presenten innehöll också att Frode skulle bygga skydd runt, eftersom vi inte har kunskap i hur man kopplar in vattnet.

Frode ordnade med inköp av material, och Carro bistod med byggandet, medans resten av familjen åter igen hängde på cafen under den stora eken.

Till festen kom alla utom Amela som jobbade, (det firades på en tisdag).

Tidigare på dagen hann vi med att bada hemma hos Sofia.

Förra gången vi firade pappa var när han fyllde 65. Då köpte och monterade vi ned en flaggstång :)

Även det året fick papp ordna det mest själv, få den upp. Det samma gäller iår. Han måste kontakta en rörmokare för att få den installerad, men jag glädjer meg till att se när den fungerar!

ANNONS
Av Johanna Brandt - Fredag 16 aug 18:43

Turen gick vidare på Söndag. Strax under 30 mil upp till västerås. Resan gick bra och barnen sov stora delar.

Det största problemet skulle bli när vagnen skulle in genom porten. Vi pratar små centimeters marginal och ganska så ojämn mark. Ganska många svordomar. Nedsågning av häck och sen till slut.

Eftersom vädret absolut fortfarande var väldigt fint så packade vi ihop och åkte Johannebergs camping. Barnen har visserligen vant sig vid väldigt varmt badvatten, men lite badde iallfall.

På kvällen blev det grillning och besök av Ingrid sin son med familj. De har två hundar, vilket faschinerade våra barn.

Nästa dag var det dags för frisörbesök. Det tog otroligt lång tid (ca 4 timmar) och det hade inte ens jag räknat med. Så därför också en bot på bilen. Det var steg 1 av 2 i avfärgningen och jag kan absolut erkänna att jag slet lite med självförtroendet efter detta.

På eftermiddagen blev det ett besök på cafen ?under den stora eken?. Jag tror det är svårt att inte faschineras av stället. Självhushåll där man vippsar/swishar det man äter och dricker. Full tillit till alla gäster och underbar inredning ute och inne. Det är bara väldigt bra! Barnen älskade lika mycket som jag.

Bio.

Willy - Nelly - Klara

Av Johanna Brandt - Torsdag 1 aug 22:38

Planerna var ganska få till denna semestern och tur var kanske det. Denna resan blev nämligen präglad av att Willy blev dålig i magen. Han var väldigt väldigt lös i magen, framför allt i starten på veckan och var tvungen att springa på toaletten otroligt mycket. Såpass att vi faktiskt att valde att åka in till sjukhuset med han på tisdagen. Men det fanns inget de kunde göra så vi fick åka tillbaka igen. Så den planlagda resan till Vimmerby och Astrid Lindgrens värld blev avbokad och de första dagarna blev liksom lite slappa. Vi ville vara nära vagnen och toaletten för Willy skull.

Som tur var hade vi platser nära lekplatsen, detta var utsikten vår.

Men innan det smällde och han blev riktig dålig hann vi med en tur med dessa!

Och glass..

Det finns en sjuk bajshistoria om en 10 årig pojke som bajsade utanför vår vagn och torkade sig på vår vagn, och den kan vi ta muntligt en dag. Kanske den berör oss extra eftersom dessa dagarna innebar vääääääääääldigt många toalettbesök och rengöring innanför temat ( med tvättmaskiner osv). Stackars Willy!

Jag och tessan tog oss en kvällspromenad. Det är stor och fin camping.

Vi spelade också spel en kväll, som gick bättre än vad det ser ut som.. mästarnas mästare. Eric vann.

Alla kläderna har lite att göra med värmen, för vi hade tur med vädret. Varmt och skönt hela veckan. Men det var som skydd mot myggen. Väldigt mycket mygg där vi bodde.

Det var först på torsdagen som Willy kvicknade till och vi vågade oss på en tur till badlandet.

Det hände inga olyckor, men magen strulade fortfarande och Willy behövde vila lite under dagen. Men i stort sett så gick det väldigt bra.

Till lunch fick vi besök av Tessans pappa och Bodil, innan de reste vidare igen. Trevligt.

På fredagen var det dags för besök av pappa och Ingrid. Och spontant så bestämde de sig för att övernatta. Så det blev en rundvisning på campingen, med quiz, middag och minidisco innan vi gick och la oss allt för sent.

Stranden med upplevlsebad i bakgrunden.

Butiken, glasskiosk till vänster. Restaurang till vänster. (En av tre på området)

Nelly - Klara - vid äventyrsgolfen finns fiskar att se på.

Minidisco.

Det blev inga bilder på det, men jag fick också provat SUP en dag - något jag gillade och gärna gör igen.
Eric hyrde kanot och under en period var hela familjerna ute till havs, i en sup, en kanot och en gummibåt :)

Veckan gick som vanligt otroligt snabbt och nu när jag skriver längtar jag redan till nästa gång vi ses. Tack för ännu en trevlig campingvecka med våran bästa campingfamilj. Det är som vanligt helt toppen att campa med er!!

Nelly

Av Johanna Brandt - Torsdag 1 aug 21:45

Flygresan hem gick bra, men vi var med om en ny sak. Jag blev nämligen stoppad på flyplatsen i Doha, när vi skulle gå in på det andra planet. De höll oss kvar och vi fick inte gå på planet förräns jag hade identifiserat min väska.
Det var inte så stor grej egentligen, men jag blev med två gånger för att få finna min. Så precis som vanligt så var vi sist in på planet också denne gången.

Att resa är att resa, men jag tycker barnen gör det bra. Det var flera personer som skröt av dem när vi gick av.

Klara - Willy - Nelly

Alla är sura för att vi måste åka hem..

Klara - Frode - Willy

Klara - Nelly

Väl tillbaka på norsk så hämtade jag bilen och körde och hämtade gänget på flygplatsen innan vi susade hem. Vi tankade och sen drog vi vidare. Ja det var nästan så. Vi var hemma och vattnade blommorna, la in våra resväskor och lite extrsaker i husvagnen (om jackor, regnkläder och sovgrejor. Plus cyklar), sen drog vi. Mot göteborg.

Resan ned gick också fint. Barnen sov nästan hela resan.

Vi stannade hos Tessan och Eric. Fast de var inte hemma. Men resan till västervik blev för lång på en dag, så vi fick låna huset.
Och som vanligt tar vi oss till rätta. Vi bjöd in Even och Amanda, som numera har fått ett förstahandskontrakt i göteborg. Barnen blev så glada.
Trots jetlag så var de vakna till 21. (Eller 02 på natten)

Det som var tråkigt denna natten var att min cykel blev stulen. Vi kom ut till detta dagen därpå.

[Bild]

Jag har försäkring och jag får en ny cykel, inte det - men inför en campingsemester vill man ju gärna ha en cykel. Så lite trög start på morgonen, med polisanmälan osv. Men det gick bra alltså, vid 09 tiden rullade vi vidare - mot camping i västervik.

Av Johanna Brandt - Fredag 19 juli 04:40

Jag trodde jag skulle bli rastlös när jag insåg att vi skulle ha 6 dagar på SV innan hemresa. Men så hände något. Svårt att förklara, men det bästa ordet jag har funnit är ?lunken?. Nån annan skulle kanske säga lugnet.

Det sägs ju att det tar en viss tid innan man blir avstressad från vardagens måsten. För mig tar det kanske 2 veckor? Oavsett, den sista veckan här har vart harmonisk. Barnen har fått mor sin gen med tanke på rastlöshet så vi hittar fortfarande på saker varje dag. Mindre och mindre bad, men det gör inte så mycket. Soltimmar på mig och Frode är rekordlågt. Vi solar helt enkelt inte. Och det bästa av allt, det gör ingenting.

Det är nytt för mig, och det är en skön känsla. Både igår och i förrgår var vi inne hela dagen. Vi har nämligen funnit ut av att det vi behöver nå är lite egentid. Så då de sista dagarna har vi turats om att passa på barnen (som har vart på lekland) och den andra fått gå iväg en stund. En uppskattad timme kan jag lova.

Vi har rest till restuaranger nede vid havet och funnit nya i närområdet. Inte alla lika vällyckade. Ja det är inga problem med att få dagarna att gå. Det är med vemod vi nu packar för att resa hem. Vi har vart här i tre veckor, som kanske kan uppfattas som länge- men vi hade utan problem kunna dubbla längden. Det blir kanske så redan till nästa sommar.

Frode och barnen kvällsbadar

Klar och Nelly.

Det är mååååånga olika lekar. Här tror jag de skal flyga till månen.

Frukost (bild från morgonlöpningen)

Klara

Nelly

Solen tar fast man aldrig solar.

Kanske lite färgämnen i läsken :)

Vad har hänt Klara?

När diskrummet har denna utsikten

Tack för denna gången Thailand. Vi ses med all säkerhet igen!

Av Johanna Brandt - Torsdag 18 juli 16:26

Vi velade lite fram och tillbaka men till slut bestämde vi oss för att stanna två dagar till. Det blev två istället för tre eftersom vi bestämde oss för att lyxa till det. Vi bokade nämligen grand mirage- ett femstjärningt hotell. Det kostade då också mer än vad vi egentligen hade tänkt. Men inte sååå dyrt ändå. Ca 1700 per natt för hela familjen.

Det är röstat fram till Thailands bästa familjehotell och barnen bor gratis upp till 4 år, så det var bara att passa på.

Jag löp faktiskt till hotellet på morgonen, så det ligger inte så långt ifrån centrum.
Det skulle visa seg å bli heeeeelt fantastiskt. Vi tog en taxi redan vid 10 tiden, och då var såklart inte rummet klart - men vi kosade oss nede vid poolen.

Ja allt var bara perfekt. Området var fullt av växter och palmer. Poolområdet var enormt, och bestod av massor av små bäckar och dammar, med massor av små rutschkanor som man tog sig fram i. Lazy river, större poolrområde, sprutland. Allt låg såklart på stranden, hotellet hade 5 restauranger, lekland, playroom, ett enormt gym med mer med mer. Ja kanske det man kan förvänta av ett femstjärning hotell- vad vet jag. Tror iallfall aldrig jag har bott på nått liknande.

Och sen kommer det bästa av allt - vi blev uppgraderade. Det där som aldrig händer. Det hände nu. Så från vårt vanliga dubbelrum så fick vi nu ett familjerum deluxe.

Det var lycka det!

Film från rummet finns i det andra innlägget.
Rummet var magiskt.

Vi blev så glada i det, att vi nästa morgon blev liggandes på balkongen fram till lunch. (Jo vi åt frukost såklart) Bara en helt perfekt och lugn start.

Mer bad och lek!

Nelly!

Klara!

Och den som har roligaste av alla...

Klara, Frode, Nelly

Hahahhaha

Der finns inget jag skulle ändra på med det hotellet. Jo det skulle vara att vi hade bokat in tre dagar istället för två..

Den sista kvällen gick vi ut och tog oss en fotmassage. Willy somnade i stolen. Bra betyg då tänker jag. (Flickorna sov i vagnen)

Tack för denna gången - vi ses nog igen!

Av Johanna Brandt - Måndag 15 juli 04:19

Jeg laster upp några videor här. Alltid kul att minnas med levande bilder. 


Att bada älskar väl nästan alla barn. Detta är från de första dagarna på SV. Dom blev snabbt modiga. Med Nelly i täten följer de andra två snart med. 

 


Här från spruteland (som vi kallade det) på Grand Mirage i Pattaya. Och från Hard Rock Cafe. 
 


Under leker vi butik - på ett lekland i Lamtoeng i Bang Sean. 
 


 
 

Presentation


Jag heter Johanna och jeg bor i Oslo. Jag är egentligen svensk men har bott i Norge i snart 16 år. Jeg skriver numera varken på norska eller svenska och det mesta framstår som kaos. Sidan har länge vart låst och jag har bara använt den som en dagbok och f

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Brandt-arnesen med Blogkeen
Följ Brandt-arnesen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se