Brandt-arnesen

Senaste inläggen

Av Johanna Brandt - Söndag 14 juli 15:52

Vädret är väldigt bra, och det innebär såklart att det blir extra varmt. Vi har ju vart så nöjda med molnen - men vu har vi inte sett dem pålänge. Så efter morgonlöpningen bestämde vi oss för åka på musuem. Vi startade med undervattsmusuem - det var väl inte så väldigt bra. Men helt ok.


Det var tunnlar som man gick (har inga bilder från det) och det fanns både hajar och sköldpaddor att se. Jag gav det 3 av 10. Frode tyckte jag var sträng - og gav det 4 av 10. 

Efter en lunch på strandpromenaden blev det dags för teedybearmuseum. Först blev vi nästan lite irriterade. Det var ju bara helt katastrofdåligt och väldigt märkligt. Inget speciellt och inte bra gjort. Det var bara en massa figurer i olika rum. Och ganska dyrt inträde. (500 baht för vuxna og 300 för barn)

Men sen blev det som allt bara vände. Som om vi bestämde oss för att detta är vad det är - och vi hade det sen ganska kul! Saknade bara en selfiestång :)

Klara - Nelly - Willy

På eftermiddagen hängde vi åter åter igen vid hotells pool. Men med en twist. Jag och Frode turades om att gå på massage. Det var den första denna turen eftersom den är stängd på SV. Alltid lika digg.


Jag har längat så mycket efter massage att det är helt otroligt. Ântligen! 

Till middag blev det italiensk restaurang nära hotellet till middag och glass på trappan till 7/11 som dessert. Det är bara i thailand som det faktiskt är helt naturligt.

Ungarna får väldigt - väldigt - mycket uppmärksamhet. Dom tacklar det bra, och vinkar och accepterar i stor grad att folk är borta och tar i dem. Lite märkligt är det, men vi lever som kändisar här, och vi får mycket fokus.


DAG 2 PATTAYA

Ungar är ungar och de finner på nått att göra även om det inte finns nått att göra.

Efter frukost var det dags för lite shopping.

Nelly

Klara

Vi gick till ett shoppingsenter i närheten och köpte på oss några fler T-shirtar till barnen (de är billiga här), strumpor och skor. Det är skönt med AC när solen står högt og förldrarna får lite avlastning med lekapparter. Win win.

Det finns alltid massor av underhållning för barnen så det får lekt av sig lite. 

Nelly


Kokosnöt var ingen höjdare. Men Nelly tyckte det var ok. 


Det hanns också med en lunch innan det var dags för en dag vid poolen på hard rock cafe.

Det är bra där. Dyrt i baren men hyggelig ställe. Passar för barn i flera åldrar och mycket aktiviteter.
Vi avslutade badandet runt 17, och stannade på ett gathäng på vägen hem. Rimligt och gott. Thailand på äkta.


Kvällarna har vart lugna. Vi bor lite dumt med bara ett rum, och balkongen hade inga utemöbler. Så vi blev lite inlåsta. Det gjorde inte så mycket, men kan inte skryta av vilda kvällsaktiviter. Inte för att vi nånsin kan det.

Denna kvällen spenderade jag många timmar på att försöka lära känna den thailändska kulturen. Jag lärde meg väldigt mycket och bilden förändrades något. Det finns svarta baksidor också här. Jag har alltid älskat Thailand att jag inte har sett hela bilden. Jag har inte heller satt mig nått särskilt in in Buddismen som såklart i stor grad påverkar kulturen. denna kvällen gjorde meg något rikare på information. 


DAG 3 PATTAYA

Vi var såpass nöjda med valen vi hade tagit de sista dagarna så sista dagen blev en delvis repetion. Först körde vi in til Mike shopping. Men väl där hade vi ingen lust iallfall - det blev ett par skor till Nelly, men sen strosade vi mest runt. Vi var inom en stor marknadshall och central marina. Handlade riktig kaffe och åt lunsj. Sen var det dags att dra videre på  bad på Hard Rock Cafe.


Bilde från inomhusmarknad. 

På kvällen gick vi på återbesök hos den italienska restauranten och desserten åts på vanlig plats.

Inatt är sista natten på Leela spa and resort. Spontant bestämde vi osss för att förlänga resan och bokade in oss två nätter på 5 stjärninga Grand Mirage. Men mer om det i imorgon.

Nelly.

ANNONS
Av Johanna Brandt - Lördag 13 juli 15:57

Poängen med denna bloggen är ju för att vi skal kunna gå tillbaka och minnas. För hur skal man kunna komma ihåg allt annars? Tre veckor i Thailand 2019, det går ju inte att sortera. Och det som är intressant är ju att det svårt, bara nån vecka efteråt. Men telefonen är full av bilder så vi får låta dem tala för seg själv.

Dag 7 visade sig att vara en regning dag. Efter morgonträningen som har blivit en bra rutin här så åkte vi till Bangsean Lamtong (stavning?) för att slå ihjäl några timmar. På plan var både lekland, lunch och inhandling av mat. Det gick bra.

Barnen älskade leklandet -och det kan man ju förstå. Jeg smälte lite jag också. 

Nelly blå.
Klara Orange.

På eftermiddagen hade vi bokat bord på en resturang som låg uppe i ett träd. Tyvärr klarar inte bilderna att fånga känslan - det var ganska coolt faktiskt.

Vi blev som vanligt körda av bilen från SV och det funkade väldigt bra. Trötta barn som somna på vägen hem.Ingången. 

På vägen upp till restauranten. 


Utsikt från matplatsen. Som sagt svårt att fånga - men här hissas maten upp och ned. 
Familjefoto. 


DAG 8 blev en lugn dag och vi var på SV hela dagen. Tror kanske det var första dagen :) 

Vi bokad hotell  (svårt att välja) och packade og fixade inför morgondagen. Dag 9 var här och bilen stod kl ar 09.00. 


Resan til Pattaya tog ca 1 timme och det var god stämning. Barnen pratade hele resan ned. Hotellet vi valde var enkelt, billigt och nära staden. Vi har saknat lite pul så det jändes bra med omväxling. Men hotellet hade lugna omgivelser på området så det verkade som en perfekt match.

 

Först - träning.

Vi startade dagen med en långpromenad längs stranden. Frukost/Lunch och senn var det bad resten av eftermiddagen och kvällen. Jag fick migrän på eftermiddagen, så det blev en enkel middag (på ett köpcentrum) innan hela familjen sov vid 19 tiden. ANNONS
Av Johanna Brandt - Torsdag 11 juli 15:22

Idag var det dags för en tur till stranden. Den ligger en kort biltur undan och eftersom bilen bara är boka i receptionen så är det en enkel sak att åka dit. Eller var man vill egentligen. Men idag är det alltså stranden.
Vädret är precis så som vi gillar det. Moln. Vi blir bruna men slipper och stressa med massor av solskyddsfaktor. Iallfall på oss själva. Ungarna får oavsett. Och tempraturen är precis lagom. 30 grader.

Det är lågvatten på förmiddagen och det är fint att se det är satt i system att stranden städas. För visst är det mycket skräp som flyter upp.


I Thailand har de fortfarande ett stort jobb att göra med tanke på avfall. Det ligger väldigt mycket skräp längs vägarna - men det är bra att se att de jobbar med stranden och havet. 

Stranden är inte magisk så som på många andra ställen i Thailand. Men den är okej.
Vi åt lite frukt och gott på stranden innan vi tog och glass och åkte tillbaka till SV.
Nelly.

Klara. Nelly.

På eftermiddagen var det dags med lite dykträning. Jag laddar upp lite filmer efter semestern. Men under kommer några bilder från poolen :)

Klara i rosa.
Willy i blå.
Nelly i mörkblå.


DAG 6


Nästa dag, som enligt kalendern då er 3 juli startar med en tur till närmsta cafe. Der blev det tre smoothier for 50 baht styck och kaffe till de vuxna.

Nelly.

Restauranten på SV är stängd nu på sommaren så det finns en avtale med gratis transport till restauranten. Den provade vi idag.

Det visade seg att inte bli en supersucce, så det gör vi nog inte igen. Men då har vi provar det.

[Bild]

Det är lite olika om hur vi löser lunchen, men många gånger har vi bara kokat lite nudlar eller tagit en macka. Det har fungerat bra. Till middag har det mest blivit en restaurant i närheten som heter Chili.

Av Johanna Brandt - Lördag 6 juli 15:39

Det händer ju så mycket och så lite på samma gång på en sån här resa. Tror jag måste dela upp den i några delar. Frågan är ju bara va som är bäst. Kanske man skulle ha haft en del med pool, en med mat och en med andra äventyr. Men då måste jag ju vänta tills resan är klar.
Nej, jag tar en kort uppsummering och packar ihop några dagar i taget.

Resan ned startad helt katastrof.
Veckan inför resan var minst sagt hektiskt med MASSOR av jobb. Och packning såklart och tusen andra grejer som skal ordnas i för att huset skal vara tomt i 5 veckor. Så trots att jag inte åkte ned på jobb på torsdagen så jobbade vi tills vi skulle dra. Men vi kommiväg allt för sent och insåg ca 2,5 timme innan planet skulle lyfta och vi ännu ikke hade hämtat barnen att vi inte skrivit ut flygbiljetter (stod med stora bokatäver att man var tvungen att ha dem).
Jag fick dock låna en skrivare i barnhagen så det ordnade seg, men vi kom iväg långt senare än planlagt.
Det visade seg så klart att det var stora köer ut av Oslo och en timme innan avgång satt vi fortfarande i kö. Stress!!!

Vi tokkörde till avgångshallen och Frode fick checkat in med ungarna medans jag parkerade och tog med tillbaka till flygplatsen som en jaguar. Man fick inte lämna in bagaget innan alla var på plats så ca 25 min innan planet gick så stod vi vid kön till bagage drop. Nu skulle lilla familjen bara igennom säkerhetskontroll innan vi kunde sladda in sist på gaten. Som vanligt.

Det visade seg att vara lite tid också i sthlm och Doha, så flygplatserna var mer eller mindre bara stressiga.

3 flygningar. Alla gick bra, fast det var inte helt perfekt att väcka ungar kl 00 för att byta plan. Det tog en stund innan de sov igen. Men det gick det också.

På flygplatsen var det enormt mycket folk, men med små barn blir man prioriterad så det gick fort för oss. Och vår chaffis stod på plats och väntade. Helt topp.

Väl framme var det bad på agendan. Poolen är ju som bekant enorm och vi är helt ensamma. Totalt 20 på hela resorten med oss inkludert.

Dag 2. Fortfarande mest badning, men också en tur in till shoppingcentrum för inhandling av mat. Behövs till frukost. Middag äts på en restaurang i närheten.

Klara
Nelly

Eftermiddagen fortsätter i vattnet.

Dag 4.
Idag var det dags att byta ut kvällsrestaurangen till en annan. Så på eftermiddagen bokade vi bilen och åkte ned till stranden.

Vi surra omkring lite innan vi hittade ett ok hak. Bangsean by är väl en ganska typisk thailändsk by skulle jag tro. Och jag gillar det. Det är nästan så långt ifrån hemma som man komma, men så vänligt och lugnt. Så mycket kontraster.

Rytmen i trafiken är galen, men ingen är upprörd.
Alla parkerar som de vill. Men ingen bryr seg. Vägar och trottoarer är katastrof, men alla får det till.
Det är massor med folk, men ingen trängs.
Våra barn skriker, men de ler.

Jag upplever folk som harmoniska. Allt är lite mycket, men ingen verkar stressad. Det är smutsigt och rent på samma gång.
Jag bara gillar thailand och ogillar det lite grann på samma gång. Precis som landet.

Klara.

Nelly og Willy

Klara ned.

Av Johanna Brandt - Måndag 24 juni 21:39

Förra helgen blev präglad av migrän. Sov hela lördagen och det var en lugn Söndag.
Nelly och Willy var dock vakna när jag kom ned vid 19 tiden. Fint å se dem lite innan natten.

Midsommar blev en kombination av krabbfiske, bad och dans.

Klara - Nelly

På lördag var det dags för daftöland, mer bad och krabbfiske. Perfekt campingliv helt enkelt.

Av Johanna Brandt - Onsdag 5 juni 20:43

Här hemma har det gått två helger sen sist. Det har inte hänt nått extraordinärt men lite småsaker och framsteg är det ändå.

Badet är numera färdigkaklat och vi väntar på möblerna som skal in. Toaletten är installerad. Resten kommer i løpet av juni.

Vi har inhandlat lampor som skal installeras och idag kom också väggfästet till TV. Ja du såg rätt. Vi skal ha TV på badet - helt magiskt att ligga i badkaret och se på TV. Jag glädjer meg!

Trappan till loftet är klar.

Och ute står container klar för att tömma det enorma soppberget vi har i hagen.

Förra helgen sysselsatte vi oss med en sväng till nøkklevann.

Klara

Nelly

Denna veckan var en kort arbetsvecka. Barnehagen hade planläggningsdag på fredagen så det var 4 dagar fri.

På fredagen drog vi till Hovedøya utanför Oslo. En lagom familjetur.

På lördagen var det dags för Frode att dra på svensexa. De skulle ta danskebåten kl 17 och startade med att samlas hos oss. Så jag och ungarna var ute av huset i 4-5 timmar. Dessvärre regnade det så det fick bli ett köpcentrum. Vi testade ett nytt i strømmen.

Det fick absolut godkäbt och jag skal ta meg dit igen en dag utan barn.

Jag gjorde ett försök på att lämna in alla tre på lekparken, men det tog bara 10 min innan de ringde och jag fick gå tillbaka. Det var visst lite för tidigt.

På eftermiddagen kom Carro och Adrian. Vi gick en sväng på Spar och handlade glass. Till middag blev det sushi.

Det finns också en egen historia om att brudgommen inte fick bli med färjan och att grabbarna sedan sov över här i husvagnen, men det får bli i ett annat forum och en annan dag :)

Av Johanna Brandt - Måndag 20 maj 21:37

Förra helgen startade med att pappa och Ingrid kom på fredag kväll. Vi åt sushi och hade en trevlig kväll. Nästa dag vaknade jag med migrän. Jag kom inte upp på hela dagen. Helt utmattad och jag kastade upp så fort jag rörde på meg.

Frode blev tvungen att löpa min del på holmenkollenstafetten och ta hand om resten av familjen hela lördagen.

Kl 05.30 skulle vi åka nästa dag. Jag stod till slut upp kl 03. Frode hade lagt fram förslag på kläder och jag komplementerade med lite mer och mitt. Vid 5 tiden insåg vi att vi inte hade nått att packa i. Frode föreslog då, helt utan ironisk distans att vi skulle packa i en blå ikeapåse!!

Som tur va hade Ingrid och pappa plats i sina väskor, så vi fick packat i deras plus några av våre egna.. #fullkontroll

Nelly

Klara

Flygturen gick bra även om det såklart märks att den blev nästan 5 timmar (med lite förseningar). Det blev också en del väntan på flygplatsen med väskorna, men det gick väldigt bra.

Redan första dagen fick vi markerat att vi var där. Bara några timmar in så fastnade nämligen Nelly i en av lekstativerna på lekplatsen. Det gick inte att få henne loss och vi tillkallade personal. Det tog upp mot 30-45 min innan de slut fick ur henne efter att de hade demonterat delar och det var en tuff (och noe smärtsam upplevelse för Nelly). Hon blev hängade och Frode var tvungen att hålla henne uppe så att hon skulle hänga fast i käkbenen. Allt gick bra till slut, men det var en jobbig stund för alla.

Bilder från en Morgonpromenad.

Hotellet hade all inclusive och vi tyckte maten var bra. Två kvällar åt vi också på andra restauranger som var ala carte och som också inkluderat. Topp!

Nelly

Den populäraste aktiviteten var såklart att bada. Trots att det kanske var lite kallt i vattnet.

Alla simmar i stora och små bassänger, i och under vatten. Inga badkrukor där alltså.

På hotellet brevid fanns ett vattenland där man kunde låna fler vattenrutchbanor. Framför allt Nelly älskade dem, även om Willy också åkte lite.

En dag fick vi med Pappa på en tur i lazy river.

Det fanns inte platser kvar till 5 personer i samma rum, så vi delade upp oss teoretiskt. Att Pappa och Ingrid bodde med Willy, och vi andra tillsammans. I praktiken bodde alla vi fem tillsammans. Begge rummena hade swim out.

Veckan innehöll i tllägg bamseklubb, show och dans, lek på lekplatser, en sväng ned på stranden.

Grabbarna var också inne en tur i Rhodos by. Det var en ca 40 min busstur från där vi bodde.

Klara - Nelly

En morgon satte jag klockan på 05.30 och gick en promenad upp för berget som låg precis brevid hotellet. Det var en fin utsikt där uppe och en fin tur även om jag blev lite osäker när jag passerade bergsgetterna :)

På fredagen var det dags för en barnfri kväll och en tur på resturang för meg og Frode. Vid 16 tiden tog vi bussen till Rhodos by. Vi tog en drink på en bar vid havet innan i vi åt en bättre middag på ett ställe som Frode hade googlat fram. Vi gick sedan vidare ut innan vi tog den sista bussen hem vid 23 tiden. En väldigt fin kväll. Det är inte många av dessa nuförtiden så vi passade på att njuta extra mycket.

På lördagen blev Frode 40 år. Vi sjöng, Frode fick teckningar som barnen hade lagat, kaffe på sängen och sång. Han fick också en massage och förhoppningsvis en något mer avslappnad dag, även fast situationen inte direkt gör han arbetslös :)

Vi firade med en finare middag på kvällen och bubbel på kvällen och jag tror och hoppas han fick en alldels lagom dag, med sin familj, precis som han hade önskar seg..

På vägen hem gick det också bra förutom att en taxichaufför körde över, ja du läste rätt, körde över vårt bagage. Den väskan som vi har vagnen i. Helt märkligt. Vi fick pratat med vakter och ansvariga för TUI, men det verkar i efterhand som allt gick bra.

Av Johanna Brandt - Söndag 5 maj 21:08

Den sista tiden har jag vart väldigt präglad av pollen och mycket jobb. Det har gjort meg något trött, så jag får skylla på det med tanke på dålig oppdatering.

Förra helgen var det dags för loppis och vi hittade lite mer pussel och leksaker.

Men trots väldigt fint väder i det sista så har jag alltså mest hängt inne. Tabletter, nässpray och ögondroppar har inte vart tillräckligt. Tufft år iår.

Men denna helgen trotsade vi formen och drog till göteborg. På lördagen blev det Liseberg.

Klara - Nelly

Jag och Frode körde också Valkyria! Yeah!

Idag körde vi en sväng via Tjörn på vägen hem. Det var en butik på Almö som jag gärna ville inom, men vi fann i get där idag. Sen åkte vi vidare till Skärhamn. Det har blivit lite kyligare i det sista, och jag glädjer meg till att det skal bli varmt igen.. jag hade kanske också trott det skulle se lite annorlunda ut, men det var fint att se.

Här hemma har vi startat på tre projekt. Bad i 2tg. Garderob på sovrummet och ny trapp till loft.

En vecka kvar till sol och semester - som vi glädjer oss!!

Presentation


Jag heter Johanna och jeg bor i Oslo. Jag är egentligen svensk men har bott i Norge i snart 16 år. Jeg skriver numera varken på norska eller svenska och det mesta framstår som kaos. Sidan har länge vart låst och jag har bara använt den som en dagbok och f

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Brandt-arnesen med Blogkeen
Följ Brandt-arnesen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se