Brandt-arnesen

Senaste inläggen

Av Johanna Brandt - Måndag 4 mars 19:29

Denna helgen var det dags för göteborgbesök hos familjen A. Det funkar bättre och bättre och barnen leker mer och mer tillsammans. Fint att se. Helgen var lugn och skön och vi gjorde några små utflykter.

Det är fortfarande kallt i vädret men visst börjar det bli vår..


Nelly

Klara upp
Nelly ned

De har olika mössor :)

Klara upp

Klara - Nelly

Vi lånade ett bilsäte av familjen till Willy och alla barnen satt där bak på vägen hem. Det fungerade väldigt bra! Vi stannade i Uddevalla för lite shopping och sen sov de resten av vägen hem. Det är ett nytt kapitel. Tänk att få sitta i framsätet båda två och prata som två normala personer. Det har vi inte gjort på tre år.

ANNONS
Av Johanna Brandt - Måndag 25 feb 21:42

I veckan som var så tog jag ledigt på måndagen. Då fortsatte vi jobbet med att tömma källaren. Ta upp kläder, slänga och lägga upp lite saker på vinden. Som tex sommarkläder. Vi la ut frysen på finn och städde ordning verkstad och tvättrum.

Det tog hela dagen, men vi blev klara. Nu är källaren tömd. På torsdagen hade vi också en städare här som städde ut den. Perfekt.
Vi skal bara laga lampan på badet så är den på väg ut för visning. Check.

Annars har det inte hänt så mycket mer. Våra pengar är slut så vi får vänta lite med att inreda rummen. Men helt ärligt så gör det ingenting. Det är lite skönt att inte ha så mycket saker också. Vi har bott trångt så länge, så detta är en fin omväxling.

Det sista för nu blev väggen i köket och nytt målningslag i trappan.

I helgen tog vi en 24 timmars paus och bodde på hotell i sarpsborg. Ett barnhotell fullt av aktiviteter. Superland, badeland och fullt med aktiviteter för barn. Helt perfekt alltså.

Badelandet var extremt populärt och Nelly imponerade verkligen. Hon hoppar och simmar (med badringar på armarna) på djupt vatten och äääälskar det. Inte rädd alls. Klara är däremot mer skeptisk..!
Jag glädjer meg redan till nästa gång vi skal bada.

Nelly

Klara

Planen är väl att pausa lite nu.
Vi hoppas på en försäljning på frodes hus så att vi får loss lite pengar så att vi kan fullföra här hemma. Och kanske en semester.

Visserligen har saker lugnat ned sig massor, men vi behöver familjetid. Bara hänga. Jag hoppas vi får till ganska snart.

ANNONS
Av Johanna Brandt - Lördag 16 feb 20:36

Den 16 februari 2019 är en historisk dag i familjens liv. För första gången någonsin lägger sig barnen för att sova i varsitt eget rum. Tänk det. Och föräldrarna också.

Det har vart en intensiv period i det sista och nu har vi äntligen startat prosessen med att flytta in.

Bilder från i Onsdags när elektrikern var där.

Jag skal visa mer bilder imorgon. Jag förstår att det är lite oöversiktigt här.

Bilder från loftet.

Utsikt från loftet. Här kan vi till och med skryta med havsutsikt :)

Allt är inte klart, men vi väljer iallfall att flytta ut från källaren denna helgen. Och målsättningen är att städa ut hybeln i veckan och hoppas på att nån vill flytta in i mars.

Idag har vi flyttat upp sängar och alla kläder.
Bara det tar en evighet kan jag lova. Eller evighet är väl inte sant. Men cirka en dag.

Imorgon skal vi fortsätta med att sortera och kasta. Lagra kläder med tillbehör nede i källaren och resten på loftet. Målet är att fortsätta att kasta. Jag vågar påstå att vi är bra på det. Vi har inte väldigt mycket grejer. Och inga möbler.
Men jag oroar mig inte för att det inte kommer. Jag hoppas snarare på att vi klarar att vara sparsomma.

Jag kan lätt bli otålig och vilja lösa allt direkt. Men denna gång går det lite långsammare än vanligt. Och kanske det är bra? Matbord har iallafall kommit nu.

Men som du ser, matlampan är inte funnen än. Vi har förmodligen funnit en bänk vi skal ha under tavlorna, men där är det mer ekonomin som stoppar oss. Det är dyrt att renovera!! Iallfall i Norge.

Pengar har vart hela projektet problem och vi har disponerat det så gott som det vi har kunnat. Det är inte så lätt, men vi har blivit tvugna att välja bort några saker och det som skal göras i framtiden är:

- Garderob i hallen.
- rekkverk i trappan
- trappa upp till loft
-garderob (walk in) i vårt sovrum
- dörr till loft
- badrum uppe
- (evt badrum nede)
- trappa ned till källaren
- väggar/tak/golv och rum när du kommer ned i källaren
- garderob i tvättstuga

Några saker är lätta, men jag hoppas att garderoben i hallen kan lösas ganska fort. Man är ju där en del eftersom man må in där när man skal upp. Men oavsett vilket är allt 100% bättre och vi kan äntöigen pusta ut!

Vi har ganska mycket att fixa med så vi blir inte sysslolösa den närmsta framtiden.
Vi har också en del att rensa upp i trädgården när snön har smält så det finns saker att göra hela våren :)

Men det gillar vi ju, så det är egentliga inga problem!

Klara - Nelly - Willy

Klara - Nelly

Av Johanna Brandt - Måndag 11 feb 20:47

Lite bilder i prosess.

Nu är det snart klart!!!!

Klara - Nelly

Klara

Av Johanna Brandt - Söndag 27 jan 19:59

Ja detta med oftare uppdateringar har väl inte gått helt enligt planen. Men här kommer lite uppdateringar från familjen hitills i 2019.

Willy har slutat med napp.

En dag bestämde han sig för att sluta och Frode lovade han en present om han klarade en vecka. Och det gick ju helt utan problem och sen dess är det klart.
Det var samma sak med blöja och potta. Han bara bestämmer sig en dag och sen är det så!


Förra helgen åkte vi till Sverige för storhandel. Självklart blev det memory vid lunchpausen.

Klara - Nelly - Willy

Denna helgen har det nästan vart snöstorm här så det har inte blivit så mycket utetid. Men en tur ut i backen blev det iallfall idag.

Nelly.

Jag blev såklart lite uttråkad efter halva dagen idag, men vi fick roat oss med att ordna klart gardinerna, satt upp en ny lampa och baka..

Igår blev det en del turer till återvinningsstationen för att tömma boden i Platous gate och efter en sista tur idag så är den äntligen tömd. NU är vi äntligen klara med den lägenheten!
De kan inte säga upp kontrakten förräns i september (det är en del av avtalen) och det är så underbart skönt att slippa tänka på den där på en stund nu.

Det mest intressanta är ändå det som händer i 2 etg. Av en tillfällighet fick vi tag i några duktiga och rimliga folk som hjälper oss i 2 etg.
Målaren som vi tog in först verkar evt svika oss nu in på slutet, men han är nästan klar så det får gå. Han skulle egentligen ha kommit in och avslutat i veckan, men vi har inte sett till han. Det är inge krise, men det hade ju vart fint om han kom och blev klar.
De andra verkar däremot väldig väldig bra!

Någon vecka senare:
Det är gipsat och spacklat på väggar och tak. Spottar satt in. Elektriker har dragit och ordnat. Loften är isolerad, och gipsad. Vi har öppnat upp väggen mot grannarna och rummet har blivit större. Det är isolerat och gipsat (bilder kommer)

Badet är rivit.

Hallen nede i 1 etg är gipsad och dörr ned till källare är utriven. Vi har bestämt oss för att behålla trappan och bara renovera den. Vi sätter upp en ny dörr ned till källaren och lämnar det projektet till 2021.

Men det allra viktigaste som har hänt är att ?lillebror? nu äntligen är född. Den 25 januari 2019 kom Sofia och Carros lilla son. Bror till Lexie och Leah. Allt har gått bra och de var hemma igen samma dag. Vi gläder oss så till att få möta han!

Av Johanna Brandt - Tisdag 15 jan 21:32

Sjukdomar avlöser varandra i familjen denna vinter och ögonkatarr och feber har kretsat mellan alla barnen innan det var dags att den slog mig helt ut i helgen. Jag fick i tillägg migrän och har därmed var sängliggandes i tre dagar. Jag är uppe nu, men känner meg väldigt väldigt sliten och har bestämt mig för att dubbelkolla att allt är ok hos läkaren på fredag. Jag har onormalt mycket sjuk så jag måste bara kolla.

Annars så Frode fullfört med gipsning i 3/4 sovrum och resten är nu satt bort för vidare bygging och målning. Kanske det är möjlig att flytta upp om 1 månad.. kanske.
Ljuset i tunneln är iallfall där. Sen är det såklart jobb kvar med hallen, trappan, bad och loft. Men en sak i taget nu. Att komma upp från källaren är fint.

Inte för att det går nån vidare nöd på oss. Man vänjer sig som sagt.

Willy Nelly Klara

Nån som fått tag i mammas vattenfasta läppstift? (Nelly)

Aldig har gänget var mer kompisar och de leker mer och mer tillsammans hela tiden. Det är fint!

Det går extremt mycket i memory. Mange mange ganger om dagen :)

Ja och lite ipad också förstårs.

Vi skal väl inte skryta på oss alltför mycket i det sista, men vi har vart på juletrefest på mitt jobb och sagt hejdå till tomten.

Det sorgligaste jag har fått besked om är att Karolina Melin, en vännina som jag inte har haft kontakt med på länge, men som jag och Tessan bodde ihop med i några år i början när jag flyttade till Norge, är död.

Detta livet vårt, det är så skört...

Av Johanna Brandt - Fredag 4 jan 22:46

Jag insåg i efterkant att mitt förra inlägg blev lite konstigt, det försvann avsnitt om min influensa osv. Inte för att jag skal tjata om den, men ville bara kommentera det.

Det har fortsatt med en del sjukdom här. Både jag och barnen var ganska dåliga ända fram till julafton, så det blev lite ändrade planer. Övernattningen på Slevik ställdes in och det blev till slut bara en dagsutflykt till Susanne med familj på julafton. Men det bleb en väldigt bra dag..

Mycket julklappar och mycket godis.

Nelly

Nelly - Willy - Klara

Klara

Juldagen och annandagen bestod mest av bygging och städning i 2 etg.
Jag anar verkligen inte hur mycket jobb det är och bygga om en våning. Men jag lovar, det är mycket mer jobb än jag nånsin kunnat ana. Många många timmars jobb.

Den 27.e kom det förstärkning till familjen och de flyttade in 4 galna människor i källaren. Vi bodde därmed tillfälligt i andra etg. De hade handlat med sig halva Sverige med tanke på mat och jag visste detta skulle bli lyckat. 6 kg kalkon till nyårsafton bland annat :)

Den första dagen var det dags för underhållning av en ganska sliten Willy och Harry och Lotta. Vi hann med både pulka och lekplats i frognerparken och Sandvika storsenter.

Herrarna satte gips i taket.

Nästa dag delade vi upp dagen i två. Den första innehöll mer gipsning och den andra halvdelen bestod av besök på Naturhistoriska museet för hela familjerna.

Det blev också en tur inom Oslo city för att visa upp sig lite. Vi gick inom operan och en kort tur på barcode. Inte lika lyckat kanske, ganska trötta och kalla barn.. men väl hemma var det liv igen :)

Kaoset :)

Nästa dag var det dags och se mer av Oslo och vi åkte därför till holmenkollen och tog en tur upp i skihoppsbacken. Utsikten är perfekt!

Nelly Blå. Klara Beige.

Det skulle visa sig att vara en skatt av en hemlighet inne i museet och vi blev kvar minst en timma (kanske två) i en mycket fin gömd pärla. Jul på blåfjell.

Nelly - Klara

Väl ute igen provade vi oss på lite pulkåkning, men hård snö gjorde att olyckan tidigt var framme både för Harry och Willy.

På vägen hem fick vi ordnat med det sista i Platous gate. Vi hade hyrt in en firma som städade ut den idag och vi fick tömt det sista. Skönt!

Det skulle dessvärre visa sig att detta blev den sista kvällen tillsammans med Assmundson för denna gången. Harry blev sjuk med feber och oppkast den kvällen och Lotta fick den femte barnsjukdomen, så tidigt på nyårsafton så åkte de hem igen. Förståligt nog.

Det var såklart tråkigt, och nyårsafton blev inte alls så som vi hade tänkt oss. Men det blev mer arbete, och Frode fick fortsatt i 2 etg.

Vi höll lite sällskap innan kvällen avslutades med korvgrillning ute i trädgården. Perfekt läge att njuta av lite fyrverkeri.

Vi gjorde inte så mycket av kvällen. Dukade upp lite snacks och såg på TV. Frös ned kalkonen och vi var i säng innan tolvslaget. Det gjorde inte så mycket, men lite tråkigt var det ju ändå.. men vi kommer väl starkare tillbaka.

Uppsummerat har 2018 varit ett ganska strävsamt år. Lite för många projekt. Lite för lite sömn och energi. Ekvationen har inte gått ihop, och vi glädjer oss till att todo listan blir aningen kortare. Vi har vart och är slitna. Jag saknar egentid och träning. Det skal prioriteras detta år

Jag vill ha lite mindre att göra. Det blir inte med det första, men till sommaren så tror jag nog att mycket har kommit på plats, och vi slipper att känna ett sånt press hela tiden på saker vi skal göra, hinna, ordna och fixa. Allt från dialog med leverantörer, inköp, och bygge till allt som ingår i en familj med 3 små barn. Jag tycker det är svårt att förklara, men våran lista är ju oändlig. Hela tiden. Och då tycker jag faktiskt att vi också gör saker varje dag för att få den att minska. Men det märks ingen skillnad.. jag hoppas på en förändring på det till sommaren. Jag förstår att den aldrig blir noll, men det behöver inte vara så mycket som nu heller.

Jag skal också försöka uppdatera denna bloggen 1 gång i veckan så inläggen inte blir så generella utan mer aktuella. Tack för 2018. Nu är det ett nytt år.

Av Johanna Brandt - 21 december 2018 22:40

I det sista har det känts lite motigt. Det har vart väldigt mycket sjukdom på familjen och planer framflyttas hela tiden. Vi har ju satt lite press på oss själva (som om vi inte hade der nog från innan..)

Men om jag startar i riktig ordning så har vi fått landat två saker i förra veckan. Plissegardiner och nytt fönster i 2 etg.

Vi har såna plissegardiner i alla fönster i 1 etg. De går att flytta på som man vill, ha uppe eller nede stor eller liten, ja ni fattar. Så nu kan vi skydda oss från sol och innsyn. Det är bra.

Fönstret i 2 etg kom en pensionär och satte in. Ja, det är så bra med jobb i norge, så när vi lägger ut en uppdrag fick vi 1 svar. Från en gammal avdankad finne. Så han fick det. Och han ordnade det.

På torsdagen var det lucia, men Klara var hemma både onsdag och torsdag. Men Willy och Nelly gick. Helt ärligt vet jag inte om de gillade det så mycket. Eller kanske de gjorde de, de grät inte iallfall..

På kvällen här startar det på riktigt. Willy och Nelly får feber och de blir hemma på fredagen. Och så börjar det komma prickar. I ansiktet och på armar. Vi tror kanske det är vattkopper, men vi är inte helt säkra.

Mina planer var att låta tjejerna vara hos bestemor och köra ned till göteborg med Willy för att hänga med gängen men jag förstod att sjuka barn inte är det populäraste. Men för att Frode skulle få jobbat så mycket som möjligt i fred och ro, så åkte jag ändå.

Bokade in på hotell och efter en lång resa så blev det liseberg för oss två. (Tjejerna blev hos bestemor som planlagt)

Men jag ångrade meg vid entreen. Willy var fortsatt väldigt slapp och det var vääääöldigt mycket folk där. Men efter så lång resa så gick vi in iallfall.

Jag parkerade vagnen eftersom det var så trångt och gå, och vår lilla värld. Där sprang jag på familjen Assmundson. De visste inte att jag hade åkt ned så lite chokade var vi nog allihopa! Men så kul!

Vi hade planlagt att jag skulle åka inom på söndagen för att hämta en present de har köpt för meg, så det passade ju fint att få hänga lite här också :)

Men nu är familjen bättre igen (ja Nelly har vart hemma då, men resten) och det finns ingen tid till vila. Idag har jag och Nelly vart nede och startat att tömma lägenheten i Platous gate.
Vi har nämligen lyckats få den uthyrd från 2 jan (jippie!), men de skal ha den omöblerad. Så det är lite jobb för att få den tömd!! Att de som har bott där fram till nu, dessutom inte gör nått vidare bra jobb med att städa ut, så blir det ju lite extra på oss.

Men idag har vi sorterat. Frode har kört en sväng till återbruket och handlat mer material hem. Jag har lagt ut resten på gratis hämtning för den som kommer och hämtar imorgon kl 12.00 Annonsen har vart ute ca 1 timme nu och intresset är stort verkar det som. Så med lite tur får vi folk att hämta de största grejerna imorgon.
Flyttstäden sätter vi bort till ett företag.
Så hoppas jag att vi slipper och tänka nått mer på det där på en stund. Check.

Annars här hemma är julgranen uppe och julstämningen kommer smygandes. Även om tyvärr innebär en del stress iår. Det är ganska så mycket som måste ordnas i 2 etg innan familjen från göteborg kommer den 27 des, så att alla får plats till att sova. Men vi får säkert till det också. Saker brukar ju ordna seg :)

Några bilder på framdriften..

Presentation


Jag heter Johanna och jeg bor i Oslo. Jag är egentligen svensk men har bott i Norge i snart 16 år. Jeg skriver numera varken på norska eller svenska och det mesta framstår som kaos. Sidan har länge vart låst och jag har bara använt den som en dagbok och f

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Brandt-arnesen med Blogkeen
Följ Brandt-arnesen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se